Британският актьор и режисьор Ралф Файнс, който се превъплъщава в

...
Британският актьор и режисьор Ралф Файнс, който се превъплъщава в
Коментари Харесай

Британският актьор Ралф Файнс стана сърбин по паспорт

Британският артист и режисьор Ралф Файнс, който се превъплъщава в лорд Волдемор в поредицата за Хари Потър, стана сърбин по паспорт. Новият документ за идентичност Файнс бе връчен от президента на балканската страна, откакто  по-рано този месец получи сръбско поданство, съобщи  bTV, като се базира на Асошиейтед прес.

Президентът  на Сърбия Александър Вучич връчи паспорта на Файнс на среща в неделя в постройката на сръбското президентство в Белград.

Ние, сърбите, сме щастливи да ви имаме за другар, а в този момент и наш жител, декларирал Вучич.

Вестник „Блиц“ отбелязва, че Файнс е благодарил за паспорта на сръбски език. „Никога не съм си мислил, че ще стана сърбин. Сега наподобява съм. Моят живот е обогатен с вашата храна, вино, добрина и другарство. Благодаря ви, че приехте този англичанин във вашето родно място. За мен е чест“, декларирал Файнс.

Файнс идва за пръв път в Сърбия през 2010 година, с цел да снима своя режисьорски дебют, акомодация на „Кориолан“ на Уилям Шекспир. Режисьорът сега снима филм в Белград за именития балетист Рудолф Нуреев. Файнс бе и на церемонията по встъпването в служба на сръбския президент през юни.

През 1992 Файнс се превъплъти в Хийткилф в екранизацията на „ Брулени хълмове ”, през 1993 играе в „ Списъкът на Шиндлер ” и получава премия БАФТА за най-хубава поддържаща роля.
През 1996 излиза „ Английският пациент ”, за който получава четири номинации за най-хубава основна мъжка роля. През 1997 играе в „ Оскар и Лусинда ”, а през 1999 – в „ Онегин ”. През 2002 взе участие в „ Петзвезден романс ”.
Снимал се е също във „ Войната е опиум ”, „ Големите очаквания ”, „ 007 Координати Скайфол ”, „ Невидимата жена ”, „ Гранд хотел Будапеща ”.
Той е дипломат на благосклонност към УНИЦЕФ.

Американският артист Стивън Сегал също е сърбин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР