Британският актьор и носител на "Оскар" Колин Фърт е поредният

...
Британският актьор и носител на "Оскар" Колин Фърт е поредният
Коментари Харесай

Носител на Оскар се отрече от Уди Алън

Британският артист и притежател на "Оскар " Колин Фърт е следващият представител на киноиндустрията, разграничил се от режисьора Уди Алън, заяви Contactmusic.

На фона на разразилия се секс скандал в Холивуд, белязал редица авторитетни мъже, публичното внимание се насочи и към 82-годишния Алън, упрекнат от осиновената си щерка Дилън Фароу, че е упражнявал полов тормоз, когато е била малолетна.

По-рано 32-годишната Фароу даде първото си телевизионно изявление по скандалната тематика, в което настоя, че споделя истината.

Миналата седмица младият артист Тимъти Шаламе, който с ролята си в гей драмата "Призови ме с твоето име " има сериозен късмет за оскарова популярност, оповести, че ще подари за щедрост хонорара си от кино лентата "Дъждовен ден в Ню Йорк " на Уди Алън. 22-годишният Шаламе съобщи, че не желае да се "възползва " от взаимната си работа с режисьора.





Тимъти Шаламе последва образеца на актрисите Ребека Хол, Елън Пейдж и Мира Сорвино и режисьорката Грета Гъруиг, които също направиха дарения или показаха съжалението си, че са работили с Алън.



Гъруиг разгласи и решението си повече да не работи с режисьора. Сега същото е декларирал и Колин Фърт, който се е снимал във кино лентата "Магия на лунна светлина " (2014) на Уди Алън.

Миналата година Фърт се разгласи обществено и против продуцента Харви Уайнстийн, упрекнат в полови похищения от десетки дами. Продуцентската компания на Уайнстийн, от която той беше уволнен, стои зад кино лентата "Речта на краля ", отличен с "Оскар " и донесъл на английския артист най-престижния приз в киното за основна мъжка роля.

Тогава Колин Фърт призна също, че се усеща компрометиран, тъй като не е направил нищо, откакто актрисата Софи Дикс е споделила с него за "стресиращото си прекарване " с Харви Уайнстийн преди 25 години, напомня изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР