Британският актьор Дейв Проуз застанал зад заплашителната черна маска на

...
Британският актьор Дейв Проуз застанал зад заплашителната черна маска на
Коментари Харесай

Почина актьорът, въплътил се в образа на Дарт Вейдър

Британският артист Дейв Проуз застанал зад заплашителната черна маска на злодея от " Междузвездни войни " Дарт Вейдър е умрял. Това заяви сътрудникът му Томас Бауингтън в неделя, представен от БГНЕС.

„ С огромна горест би трябвало да съобщим, че нашият клиент Дейв Проуз умря през вчерашния ден сутринта на 85-годишна възраст ", написа Боуингтън във Фейсбук.

Боуингтън добави, че гибелта на Проуз е „ същинска и дълбока сърцераздирателна загуба за нас и милиони почитатели по целия свят ".

Фигурата на някогашния бодибилдър, трансформирал се в артист, извисяващ се на съвсем два метра, донесе на Проуз ролята на неотложно разпознаваемия антагонист в истинската трилогия на „ Междузвездни войни ". Поради мощния западноанглийски акцент на родения в Бристъл „ черен рицар " основателите на кино лентата се обръщат към Джеймс Ърл Джоунс за смразяващия глас, който ще се чуе зад маската.

Проуз остана завързан към героя. През 2013 година сподели, че той е „ най-големият изверг на огромен екран за всички времена ". Откакто истинската трилогия „ Междузвездни войни " излезе в края на 70-те и началото на 80-те, Проуз обиколи света за срещи със свои върли почитатели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР