Британския професор по история Андрю Робъртс изследва какво формира лидерите

...
Британския професор по история Андрю Робъртс изследва какво формира лидерите
Коментари Харесай

"Изкуството да воюваш" от историята Андрю Робъртс

Британския професор по история Андрю Робъртс изследва какво образува водачите и диктаторите в " Изкуството да воюваш ".

Личностите, които той детайлно преглежда, са Наполеон Бонапарт, Хорацио Нелсън, Уинстън Чърчил, Адолф Хитлер, Йосиф Сталин, Джордж Маршал, Шарл де Гол, Дуайт Айзенхауер и Маргарет Тачър. Всички те са обединени освен от войните, които водят, само че и от това, че са директно отпред в по-нататъшното развиване на целия си народ, на фона на тежки тествания.

" Ние сме склонни да мислим за водачество като нещо хубаво по своята същина, само че както сочат образците с Адолф Хитлер и Йосиф Сталин, то в действителност е неутрално в морално отношение. Способно е да поведе човечеството както към мрачни пропасти, по този начин и към слънчеви морави. То е могъща, многолика мощ и може би един ден ще съжаляваме, че в миналото е имало метод даже 100 души да бъдат водени от един човек ", написа Робъртс.

Изданието е на " Сиела ", преводът е на Деян Кючуков, цената е 15,90 лева Читателите на " Дневник " могат да купят книгата със специфична отстъпка от 10% в Ozone.bg. Използвайте код Dnevnik10 и поръчайте книгата с безвъзмездна доставка тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Книги (128)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР