Британския автомобилен производител Jaguar Land Rover обяви намерението си да

...
Британския автомобилен производител Jaguar Land Rover обяви намерението си да
Коментари Харесай

Jaguar Land Rover инвестира в електрически автомобили

Британския авто производител Jaguar Land Rover разгласи желанието си да вложи средства в създаване на електромобил. Инвестицията ще е на стойност стотици милиона паунда и ще отиде за преконструиране на завода на компанията в Касъл Бромуич, с цел да може там да се вършат коли на ток.

Заради смяната ще е належащо фабриката да затвори за интервал от шест седмици, само че с този ход ще се избегне съкращаването на стотици чиновници, написа BBC.

Предприетите дейности значат, че английската компания ще прекрати продукцията на първокласния седан XJ Luxury във разновидностите с газ и дизел, които Jaguar създава от 1968 година.

Автомобилният производител загатна още през януари, че има възможност да редуцира 4500 чиновници, като по-голямата част от тях ще са от Обединеното кралство.

Противно на изказванията, че Jaguar подхваща този ход при положение на Брекзит без договорка, от компанията споделят, че решенията са ръководени от продуктовите цикли и историческата ѝ взаимозависимост от дизела, което значи, че Jaguar би трябвало да направи незабавни промени.

Въпреки желанието на английския производител да построи фабрики и в други страни, най-хубавите инженери и мениджъри са във Англия. Това са положителни вести, само че към този момент Обединеното кралство съумява да притегли дребна част от вложенията в електрически коли.

Volkswagen e вложила 70 милиарда паунда в Европа, Съединени американски щати и Китай. Инвестициите в автомобилната промишленост на Острова са паднали с 46,5% до 588,6 милиона паунда през предходната година от 1,1 милиарда паунда през 2017 година.

Брекзит без договорка би означавало мита върху съставените елементи от Европейски Съюз за Англия, което ще докара до още отрицателни последици за автомобилния бранш в островната страна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР