Британските ВВС съобщават, че в понеделник са изпратени изтребители за

Британските ВВС съобщават, че в понеделник са изпратени изтребители за ...

Британия 3-ти път за 5 дни праща ВВС да ескортира руски самолети.


Британските ВВС съобщават, че в понеделник са изпратени изтребители за ескортиране на два руски противокорабни самолета, съобщава ТАСС.

"Тайфуни" на Кралските ВВС са излетели на 12 август за ескортиране на руски самолети. Радарът е засякъл два Ту-142 "Мечка", приближаващи се до въздушното пространство на Обединеното кралство", се казва в съобщение, публикувано във вторник от кралските ВВС.

Придружени от Ту-142, не само изтребители "Тайфун" от базата в Лосимут в Шотландия, но и самолет танкер "Войаджър" Airbus A330 MRTT от базата Брайз Нортън в окръг Оксфордшир.

RAF Typhoons scrambled again on 12th August to intercept Russian aircraft. Two Tupolev Tu-142 Bears were seen on radar approaching UK airspace. The Bears were intercepted and shadowed by Typhoons from @RAFLossiemouth, supported by a Voyager tanker from @RAFBrizeNorton. pic.twitter.com/HIy2SZOnqw
— Royal Air Force (@RoyalAirForce) 13 Ağustos 2019
Руското министерство на отбраната е съобщило за полета на два руски самолета над водите на Баренцово, Норвежко и Северно море. В същото време не се споменават Ту-142, а стратегически ракетоносачи Ту-95МС.

Министерството подчертава, че далекообхватната авиация редовно лети над неутралните води на Арктическо, Атлантическо, Черно и Балтийско море, Тихия океан, като стриктно се спазват Международните правила за използване на въздушното пространство и без да се нарушават границите на други държави.

На 8 август Министерството на отбраната на Обединеното кралство съобщава за два случая на изпратени "Тайфун" за ескортиране на руски самолети.
Това е само началото на въздушните патрули на Китай и Русия, а САЩ ще ги следиОбновена
Това е само началото на въздушните патрули на Китай и Русия, а САЩ ще ги следи

Пентагонът: Ангажиментът на САЩ за защита на съюзниците ни е неразрушим

Източник: news.bg