Британските власти започнаха разследване срещу Замира Хаджиева, съпруга на бившия

...
Британските власти започнаха разследване срещу Замира Хаджиева, съпруга на бившия
Коментари Харесай

Разследват жена, похарчила 16 милиона лири в Хародс

Британските управляващи започнаха следствие против Замира Хаджиева, брачна половинка на някогашния ръководител на Управителния съвет на Международната банка на Азербайджан Джахангир Хаджиев, която съумяла да похарчи 16 милиона лири за 10 години в фамозния лондонски магазин " Хародс ", съобщи Би Би Си.

55-годишната азербайджанка, която стана първата " жертва " на новия английски закон за битка с корупцията, ще би трябвало да потвърждава пред управляващите произхода на парите си.

Хаджиева към този момент загуби правосъдната борба за опазване на името ѝ в загадка. Освен притежавания първокласен дом в влиятелния квартал Кенсингтън и невероятната сума, изхарчена в " Хародс ", Замира Хаджиева е закупила къща, покрай магазина, както и игрище за голф в графство Бъркшър.

Сега Върховният съд разпореди тя да изясни произхода на благосъстоянието си, в противоположен случай ще загуби собствеността си. Съгласно закона Хаджиева би трябвало да даде цялостен доклад пред Агенцията за битка с престъпността по какъв начин е могла да си разреши покупките и охолния метод на живот.

Джахангир Хаджиев е бил наказан през 2016 година на 15 години затвор за присъединяване в огромна финансова машинация, при която от Международната банка на Азербайджан са изчезнали милиони лири.

Адвокати на Хаджиев са декларирали, че той се е скарал с ръководещото семейство в Азербайджан и е платил цената за това.

Замира Хаджиева е получили разрешение от Хоум офис да живее във Англия, според визовата скица за заможни вложители. От Агенцията считат, че има милиарди лири " мръсни пари ", вложени в английски недвижими парцели, само че е съвсем невероятно притежателите да бъдат упрекнати в " пране на пари ", заради неналичието на доказателства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР