Британските власти заплашиха Ryanair със съдебни действия заради "постоянно подвеждане"

...
Британските власти заплашиха Ryanair със съдебни действия заради "постоянно подвеждане"
Коментари Харесай

Великобритания може да глоби Ryanair заради отменените полети

Британските управляващи заплашиха Ryanair със правосъдни дейности поради "постоянно заблуждение " на пасажерите по отношение на техните права, откакто самолетната компания реши да анулира хиляди полети, оповестява Военновъздушни сили.
Органът за гражданска авиация (Civil Aviation Authority - САА) в Обединеното кралство съобщи, че е подхванал "изпълнителни дейности " против Ryanair - първата стъпка към правосъдни дейности.
Припомняме, че през вчерашния ден нискотарифният транспортьор разгласи, че ще анулира 18 000 полета сред ноември 2017 и март 2018 година Това ще засегне 400 000 пасажери.
Българските пасажери също са наранени. От София се анулират полети до 5 дестинации - Кастелон, Меминген, Пиза, Стокхолм и Венеция. Намаляват се полетите до Брюксел.
Причината за анулирането е дефицитът на водачи и прекъсването от хвърчене на 25 самолета от флотилията на самолетната компания.
По-рано този месец компанията анулира и по над 50 полета на ден, планувани за месеците септември и октомври.
Регулаторът съобщи, че и в двата случая Ryanair не е предоставила на клиентите "необходима и точна " информация за техните права. Според САА информацията, предоставена на уеб страницата на самолетната компания, не прецизира, че тя е била длъжна да възвърне всички разноски, направени вследствие на анулацията на полета.
Тези разноски включват храна, хотели, както и разноски за трансфер, с цел да пренасочат пасажерите към други самолетни компании, когато няма подобаваща опция, сподели CAA.
Авиационният орган съобщи, че към този момент е написал писмо до Ryanair, с което желае да направи обществено изказване, с цел да подсигурява, че клиентите няма да бъдат заблудени след първата вълна от отменяне на полети. Но самолетната компания до момента не е спазила настояването.
"Има ясни закони, предопределени да оказват помощ на пасажерите при положение на отменяне, с цел да се сведат до най-малко както разочарованието, по този начин и неудобствата, породени от условия, изцяло отвън техния надзор. Дадохме на Ryanair "кристално ясно " да разбере това ", сподели изпълнителният шеф на CAA Андрю Хайнис.
Директорът на самолетната компания Ryanair Майкъл О'Лиъри съобщи, че е "в преписка с регулатора " и е изискал среща, с цел да "отговори на техните опасения ".
Авиокомпанията съобщи, че на пасажерите, наранени от анулирането, ще бъдат препоръчани различни полети или ще бъдат изцяло възобновени сумите. Те ще получат по имейл уведомление за измененията в полетите до края на октомври. Освен това ще им бъдат препоръчани ваучери от 40 евро (£ 35) еднократно или 80 евро за различни полети, в допълнение към възобновяване на сумите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР