Британските власти ще разрешат на чуждестранните студенти да остават във

...
Британските власти ще разрешат на чуждестранните студенти да остават във
Коментари Харесай

Бг студенти остават на Острова 2 години след Брекзит, за...

Британските управляващи ще разрешат на задграничните студенти да остават във Англия две години след дипломирането си, заяви Франс прес.

Целта е след Брекзит Англия да задържи най-големите гении измежду студентите, съобщи през днешния ден английското държавно управление.

Идеята е във Англия да остават най-изявените гении измежду задграничните студенти, както и да бъде даден подтик на бъдещите достижения в науката, технологиите и проучванията, съобщи пред радио Би Би Си министърката на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Андреа Ледсъм.

" Планираме да увеличим броя на задграничните студенти с 30 % и до 2030 година те да доближат 600 000. Един от методите да реализираме това е да им разгадаем да работят две години след дипломирането, защото е в полза на Англия да притегли най-хубавите и най-умните студенти от целия свят ", уточни Ледсъм.

Според нея след Брекзит държавното управление ще би трябвало да дефинира миграционната политика на Англия.

Тя съобщи, че вместо да се употребява единствено от свободното придвижване в Европейския съюз, след Брекзит Англия ще може да притегля гении от целия свят.

Сега задграничните студенти могат да останат във Англия до четири месеца след дипломирането си.

Новите правила ще влязат в действие за студентите, които ще стартират да следват следващата година.

Източник: mediapool.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР