Британските власти се опасяват, че нервнопаралитичното вещество, известно като Новичок,

...
Британските власти се опасяват, че нервнопаралитичното вещество, известно като Новичок,
Коментари Харесай

Британските власти търсят следи от смъртоносната отрова "Новичок" в трети град

Британските управляващи се притесняват, че нервнопаралитичното вещество, известно като „ Новичок ”, може да е попаднало и в трети град от графство Уилтшър, оповестява The Telegraph. Изданието отбелязва, че до момента специалистите са проучвали единствено обекти в Солбсъри, където при започване на месец март тази година се отровиха някогашният помощник на ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия, както и в Еймсбъри, където живееше отровената двойка британци.

Сега експертите са иззели за инспекция колата на доктор от спешна помощ от Суиндън.



Кийт Милс е бил измежду хората, които са работили с Даун Стърджис, която издъхна, откакто бе отровена с веществото. Самият той бе приет за „ чист”, само че за инспекция бяха конфискувани облеклата и автомобила му Audi. Колата е откарана за разбор в лаборатория в " Портън даун ".

Изданието оповестява, че от три години Милс работи в санитарната авиация на графството. Градът, в който той живее, се намира на към 60 км. от Солсбъри.

Припомняме, че на 30 юни британците Чарли Роули и Даун Стърджис се отровиха с нервнопаралитичното вещество „ Новичок” в прилежащия на Солсбъри град Еймсбъри. Те бяха откарани в същата болница, където се лекуваха някогашният съветски разузнавач и щерка му.
Стърджис умря на 9 юли, положението на Чарли е сериозно. По данни на локални медии, двойката може да е разкрила контейнера, в който отровата е била доставена в Солбсъри или спринцовка с останки от веществото.

Британското военно министерство упрекна Русия в гибелта на дамата. Москва отхвърля обвиняванията.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР