Британските власти са върнали у дома повече от 95% от

...
Британските власти са върнали у дома повече от 95% от
Коментари Харесай

95% от британските клиенти на Томас Кук вече са били върнати у дома

Британските управляващи са върнали вкъщи повече от 95% от клиентите на банкрутиралата английска туристическа компания „ Томас Кук “. Прибирането на блокираните хора ще продължи и през идващите дни, заяви Британската администрация за гражданска авиация (CAA).
Вчера посланика на Англия у нас н.пр. Ема Хопкинс заяви, че държавното управление е подхванало изключителна интервенция за репартирането на повече от 150 хиляди пасажери, останали в чужбина.Тя дефинира интервенцията като невиждана.
" Това е най-голямото репартиране в спокойно време в историята на Обедининеното кралство и доста сложна интервенция. Работим да осигурим самолети от целия свят, с цел да откарат хората у дома ", сподели тя.
Остава да се приберат още 135 хиляди британци, в България има към 2500 клиенти, които би трябвало да се приберат в идните две седмици.
По данни на организацията най-голямото изнасяне на наранени туристи по света се е случило през първите 2 дни след банкрута. Тогава са били откарани до Англия повече от 20% от клиентите на банкрутиралия оператор. Във вторник управляващите са обезпечили връщането на 70 полета с към 14 000 туристи. В сряда ще дойдат още 70 полета. Очаква се интервенцията за връщане на клиенти на " Томас Кук " да продължи до 6 октомври.
" CAA желае всички да продължат да се любуват на почивките си, защото ние планираме да върнем хората у дома в деня, в който е трябвало да се върнат според резервациите си с Томас Кук или малко по-късно ", споделиха от управлението на Администрацията за гражданска авиация. Ръководителят й изрази признателност и към самолетните компании, които помогнаха в интервенцията за връщане на туристи в родината им.
Томас Кук, най-старата английска туристическа компания в света, разгласи банкрут на 23 септември, като не съумя да контракти преструктуриране на дълга с главния акционер - китайската туристическа група Fosun - и кредиторите си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР