Британските власти повдигнаха обвинения срещу 18-годишен младеж в опит за

...
Британските власти повдигнаха обвинения срещу 18-годишен младеж в опит за
Коментари Харесай

Ясен е извършителят на атентата в лондонското метро

Британските управляващи повдигнаха обвинявания против 18-годишен юноша в опит за ликвидиране, в
рамките на следствието на бомбения атентат в лондонското метро на 15 септември, оповестяват английските медии.

Ахмед Хасан беше задържан на терминала за заминаващи за Франция на пристанището в град Дувър ден след нападението. Той е упрекнат в причиняването на детонация в метростанция " Парсънс Грийн " в Западен Лондон преди седмица, при която бяха ранени 30 души.

Ахмед Хасан, който е от Сънбъри, ще се появи в лондонски съд този следобяд, когато ще дава отговор и по второ обвиняване по Закона за взривните субстанции.

Трима други мъже на възраст 25, 30 и 17 години остават в ареста.

Припомняме, че 30 души бяха ранени предишния петък, когато бомба избухна отчасти в метровлака. Днес от полицията оповестиха, че бомбата е била доста мощна и е можела да нанесе големи провали и човешки жертви.

Мнозина от ранените получиха изгаряния, до момента в който други бяха ранени при създалата се паническа навалица по стълбищата на метростанцията след случая.

Двама други мъже, които бяха задържани по отношение на детонацията, бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинявания.

Полицията продължава да прави обиски в жилище в Съри и две жилища в Нюпорт.

По-рано излезе информация, че двама от арестуваните са били бежанци от Ирак и Сирия, като последните години са живели при приемно английско семейство, което е известно във Англия, че е отгледало стотици деца, които не са техни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР