Британските власти планират да забранят продажбата на малки дизелови камиони

...
Британските власти планират да забранят продажбата на малки дизелови камиони
Коментари Харесай

Великобритания иска да забрани продажбите на големи дизелови камиони до 2040 г.

Британските управляващи възнамеряват да забранят продажбата на дребни дизелови камиони до 2035 година и същите по-големи транспортни средства, способни да транспортират товари над 26 тона до 2040 година Това заяви във вторник Financial Times, позовавайки се на държавната стратегия за декарбонизация на превоза. 

Дълго отлаганият проект включва поредност от ограничения за понижаване на замърсяването в транспортния бранш, с цел да се реализира задачата на Лондон за нулеви излъчвания на парникови газове до 2050 г. 

Според английските превозвачи английското държавно управление слага летвата " прекомерно висока " в този случай, защото " през днешния ден няма технология ", която да разреши на най-големите камиони за дълги дистанции да работят с акумулатори. Някои специалисти считат, че водородното гориво е по-реалистичен вид за тежкотоварни коли, написа изданието, представено от. 

Най-големите производители на камиони в Европа по-рано решиха да прекратят продажбите на тежкотоварни коли с бензинови и дизелови мотори до 2040 година - десетилетие по-рано от в началото плануваното. Подобен ангажимент се съдържа в съглашение, подписано от представители на Daimler, Scania, Man, Volvo, Daf, Iveco и Ford под егидата на Асоциацията на европейските автомобилни производители (ACEA). 

Алиансът, в тясно партньорство с Потсдамския институт за проучване на изменението на климата, възнамерява да се концентрира върху технологията на батериите, водорода и екологичните горива. Сливането ще похарчи 50-100 милиарда евро за нови технологии. Автопроизводителите също приканиха за огромни вложения в енергийни системи и увеличение на налозите върху въглерода в цяла Европа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР