Британските власти нарушават споразумението за Брекзит с ЕС, изисквайки от

...
Британските власти нарушават споразумението за Брекзит с ЕС, изисквайки от
Коментари Харесай

Великобритания нарушава споразумението за Брекзит относно правата на европейските граждани

Британските управляващи нарушават съглашението за Брекзит с Европейски Съюз, изисквайки от жителите на блока да аплайват наново за престояване и работа във Англия , сподели през днешния ден самостоятелен орган, основан да следи за спазването на правата на жителите, пред лондонски съд, съобщи Ройтерс.

Независимата работа за мониторинг (НСМ) показва, че схемата за предоставяне на право на определяне във Англия, въведена от вътрешното министерство след Брекзит, нелегално изисква от близо 2,6 милиона европейски жители да аплайват наново, откакто им е било позволено да останат в страната или в противоположен случай ще изгубят правото си на престояване.

Гражданите на Европейски Съюз и членовете на техните фамилии, които не са получили право за непрекъснато престояване преди края на 2020 година, могат да получат лимитирано позволение да влязат и да останат на територията на Англия за 5 години, известно като " статут за авансово определяне ".

Представителят на НСМ Робърт Палмър сподели пред Висшия съд в Лондон, че тези, които не аплайват наново в границите на 5 години, през които имат " статут на авансово определяне ", " автоматизирано ще изгубят правото си на престояване във Англия, което ще ги направи незаконно пребиваващи и подлежащи на изпращане в пандиза и депортация ".

Той сподели, че този аспект от схемата за определяне на жители от Европейски Съюз и сходна скица за жители на страни от Европейското икономическо пространство (ЕИП) и Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ) е " намерено несъответстващ със съглашението за Брекзит ".

Палмър добави, че Европейската комисия, която се е намесила в тази ситуация, поддържа тълкуването на НСМ за правата на европейските жители, според наредбите на съглашението за Брекзит.

Представителят на английското вътрешно министерство Дейвид Блъндъл, пледира в показани пред съда документи, че схемата за определяне дава на жителите на Европейски Съюз " доста по-голяма протекция ", от изискваната от съглашението за Брекзит.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР