Британските власти наложиха рекордна глоба на една от водещите одиторски

...
Британските власти наложиха рекордна глоба на една от водещите одиторски
Коментари Харесай

Рекордна глоба за един от най-големите одитори

Британските управляващи постановиха рекордна санкция на една от водещите одиторски компании - PricewaterhouseCoopers (PwC).

Санкцията в размер на 5.1 млн. паунда (6.6 млн. долара) е поради непозволено държание при одита на RSM Tenon Group. Тя е най-голямата в историята на Съвета за финансово отчитане (британския финансов регулатор, б.р.).

Неправомерното държание е обвързвано с осъществен одит на сметките на RSM за финансовата 2011 година Регулаторът санкционира и Никълъс Бодън, старши сътрудник по одита в PwC. RSM е компания за консултантски услуги, свързани с налозите и риска.

Рекордната санкция идва единствено 3 месеца откакто PwC получи друга глоба за непозволено държание при одита на Connaught - компания, профилирана в жилищното настаняване и обществените услуги, която една от 250-те най-големи във Англия.

За дейностите си одиторската компания бе санкционирана с 5 млн. паунда (6.44 млн. долара) през май, което в оня миг бе най-голямата глоба, налагана от регулатора, заяви Bloomberg.

" Съжаляваме, че аспектите на одита, осъществен през 2011 година, не отговаряха на професионалните стандарти. Непрекъснато преглеждаме и актуализираме нашите одитни процеси, с цел да отговорим както на вътрешните, по този начин и на външните констатации ", разясниха от PwC.

Глобата за одиторската компания можеше да бъде още по-голяма - 6 млн. паунда (7.73 млн. долара), само че бе понижена поради реализирано съглашение с английския финансов регулатор. PwC би трябвало да заплати и разноските на регулатора, свързани с следствието, които са 500 хиляди паунда.

Съветът за финансово отчитане проверява и някогашния финансов шеф на RSM Ръсел МакБърни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР