Британските власти държат основателя на Уикилийкс“ Джулиан Асандж в по-лоши

...
Британските власти държат основателя на Уикилийкс“ Джулиан Асандж в по-лоши
Коментари Харесай

Асандж е в критично състояние, а условията му в затвора - по зле от на осъдените терористи

Британските управляващи държат създателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж в по-лоши условия от наказаните терористи . Това сподели основният редактор на уеб страницата Кристин Храфънсон в изявление за Грейзон.
На Асандж е неразрешено да поддържа преписка и може да приема гости единствено два пъти месечно . Той е в съвсем цялостна изолираност, сподели Храфънсон.
Въпреки обстоятелството, че създателят на „ Уикилийкс “ към този момент е излежал присъдата си за нарушение на изискванията на гаранцията и би трябвало да бъде освободен на 22 септември, той ще остане в пандиза за интервала на правосъдното разглеждане за екстрадицията. Това се дължи на решението на районния арбитър Ванеса Барайцер, уверена, че Асанж може да избяга, в случай че бъде пуснат от ареста.
Според Храфънсон, сходно решение демонстрира предубедено отношение към Асандж.
Джулиан Асандж стана прочут с материали, разкриващи противозаконни дейности на Съединени американски щати по време на военни интервенции в Афганистан и Ирак. Журналистът разгласява данни за убийствата на цивилни по време на военните дейности, както и за изискванията на задържане в американския затвор Гуантанамо в Куба.
През 2010 година той беше упрекнат в полов тормоз и обезчестяване в Швеция. Асандж отхвърли обвиняванията. Според него дамите, повдигнали обвиняванията, са работили под въздействие на органите на реда.
От 2012 година Асандж се укриваше в посолството на Еквадор в Лондон. Сутринта на 11 април 2019 година той бе арестуван по заповед, издадена през 2012 година за отсъствие в съда, както и по искане на управляващите на Швеция и Съединени американски щати.
На 1 май журналистът беше наказан на 11 месеца и две седмици затвор за нарушение на изискванията за гаранция.
След това американските управляващи повдигнаха на Асандж нови обвинявания в шпионаж и откриване на класифицирана информация. Сега той е изправен пред опцията за затвор до 175 години. Съдът би трябвало да вземе решение за екстрадицията на журналиста в Съединени американски щати.
В края на май Асандж бе изместен в здравното поделение в Белмарш. Според юриста му, журналистът се чувствал толкоз зле, че е „ невероятно е да се организира естествен диалог с него “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР