Британските управници са спрели културата в страната, защото подценяват зрителите,

...
Британските управници са спрели културата в страната, защото подценяват зрителите,
Коментари Харесай

Иън Маккелън: Властта не се държи със зрителите като с възрастни хора

Британските управници са спрели културата в страната, тъй като подценяват феновете, смятайки, че няма да съблюдават рестриктивните мерки против ковид

Актьорът Иън Маккелън разкритикува английското държавно управление, че подценява публиката, като счита, че феновете не са задоволително виновни да съблюдават разпоредбите, наложени поради коронавирусната пандемия. По време на събитие Маккелън съобщи, че управниците не имат вяра, че феновете имат самообладание и дисциплинираност и няма да могат да съблюдават рестриктивните мерки задоволително дълго, по тази причина наложили карантина в театралните изкуства.

По негово мнение обаче хората нямат нищо срещу да се подчинят на разпоредбите в демокрацията, тъй като виждат, че идват от рационално място.

„ Правителството им нямаше доверие, че са възрастни хора “, сподели артистът.

Междувременно самите управници не дават изключително добър образец, въпреки и по време на карантина, продължи Маккелън. Без да загатва имена, той направи отпратка към Доминик Къмингс, основен консултант на Борис Джонсън, за пътуванията му из страната тъкмо по време на най-строгите ограничавания.

„ Един от техните хора, доста близо да центъра на властта, наруши закона, тъй че може би са прави, че някои хора не знаят по какъв начин да се държат “, разяснява артистът.

В първите дни на пандемията депутати отнесоха рецензии, че се бавят прекалено много с въвеждането на строги ограничавания за обществено разграничаване – тогава Джонсън беше уверен, че британците би трябвало да изградят стаден имунитет. Карантината във Англия бе въведена чак на 23 март, дни откакто останалите европейски страни затвориха културните институции, ограничиха придвижването и затвориха границите си.

Маккелън твърди, че е „ извънредно благополучен “, че не е министър-председател и не се постанова да управлява страната по време на пандемия, тъй като „ каквото и да направиш, все ще бъде неверно “.

Изказването си артистът направи по време на събитие онлайн, проведено от журналиста Патрик Стръдуик в Лондон. Маккелън бе поканен дружно с американския публицист Армистед Мопин, с цел да опише за дългогодишното си другарство с него. Преди 30 година Мопин посвети известната си поредност „ Градски истории “ (Tales of the City) на Маккелън.

Това е най-дългият интервал, в който артистът не е излизал на сцена, показа самият той, и възприятието било като „ наложително пенсиониране “. Той разкри, че работи по лична пиеса, която ще опише за двама действителни персонажи, само че все още изпитва усложнения да ги събере в една сюжетна линия.

Една от обсъжданите тематики сега е предстоящото завръщане на Маккелън в облика на Хамлет – роля, която играе за първи път преди 50 години.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР