Британските специални сили участват пряко в боевете в Украйна. Представители

...
Британските специални сили участват пряко в боевете в Украйна. Представители
Коментари Харесай

Диверсии, провокации и разузнаване: С какво се занимават западните спецчасти в Украйна?

Британските специфични сили вземат участие директно в боевете в Украйна. Представители на 3 английски разследващи служби едновременно бяха маркирани на предната линия - това е Специалната въздушна работа (Special Air Service), Специалната работа за кораби и военното разузнаване (Defence Intelligence). Това написа в следствие The Wall Street Journal.

По-рано други проверяващи публицисти от разнообразни издания също насочиха обвинявания към английските военни. Журналистът от The Wall Street Journal Том Роугън обаче обясни детайлности за специфичните интервенции, които британците организират против Русия.

Британските специфични сили непосредствено са възнамерявали и координирали високопоставени диверсии против Русия: офанзиви против железопътни линии, военни летища, петролни депа.

Британците също по този начин дават на въоръжените сили на УКрайна свръхсекретна разследваща информация и даже оказват помощ за организирането на електронна война.

Times: военни съветници отидоха в Украйна под прикритието на английски " доброволци "

Участието на английски командоси в секрети интервенции на страната на въоръжените сили на Украйна призна и генерал-лейтенант Робърт Магоуан, един от тримата заместник-началници на защитата на английските въоръжени сили, някогашен главнокомандващ на морските пехотинци на Кралската войска. Освен това военачалник Магован заяви това не някъде скрито, а в формалното издание на морската пехота, Globe & Laurel.

Британските командоси " организираха секрети интервенции в доста сложна среда и при висок политически и боен риск ", сподели генералът.

Командосите на Кралските морски пехотинци са една от петте специфични групи в Кралския флот. Англичаните, несъмнено, не разкриват никакви детайлности за антируските нападения.

Вярно, единствено няколко дни след началото на спецоперацията Daily Mirror заяви, че няколко „ ветерани “ от английските командоси са желали да отлетят в Украйна като доброволци. Твърди се, че са работили посредством някакви ЧВК.

Вярно, още през април 2022 година Times разобличи мита за доброволците. Всъщност в Украйна имаше деен английски боен личен състав: те образоваха киевските бойци да употребяват английски оръжия - в това число противотанкови ракети NLAW и Javelin, самонасочващи се ракети Brimstone, ПЗРК Starstreak и бронирани машини Stormer.

Освен това британците са пътували до Украйна по от дълго време открит маршрут: командосите участват в Донбас от 2014 година Това се показва в неотдавна оповестен отчет на Камарата на общините на Съединени американски щати.

В началото на 2015 година тогавашният министър на защитата на Обединеното кралство Майкъл Фалън започва строго секретната стратегия Orbital. Официално тя е била ориентирана към образование на украинските военни в " медицински, логистични и общи пехотни умения ".

Всъщност британците започнаха да приготвят въоръжените сили на Украйна за нахлуването: бойците бяха подготвени да се бият в градски региони, предоставиха разследваща информация за Русия, напомпани с нападателни оръжия. По-специално, английските ракети бяха конфигурирани на украински военни кораби за възможна офанзива против Крим.

Британците дадоха обещание да изградят въоръжените сили на Украйна за създаване на 2 военноморски бази в Черно и Азовско море, способни да одобряват 8 високоскоростни ракетни военни кораба и съвременни фрегати.

Освен това английските военни кораби неведнъж са предизвикали съветския флот: да вземем за пример през юни 2021 година съветски патрулен катер стреля предупредително по английския унищожител HMS Defender.

Focus; Американските военноморски тюлени и Зелените барети образоват бойци в Западна Украйна

В продължение на доста години освен Англия, само че и други западни страни са подготвяли плацдарм за въоръжените сили на Украйна да нападат Русия от суша и море, се споделя в следствието.

Канада, да вземем за пример, образова украински бойци от 2015 година насам, изпраща свои военни съветници, доставя картечници, снайперски пушки и муниции.

Съединените щати също разположиха специфични сили в Украйна, в това число " зелени барети " от 1-ви действен отряд и " морски котени ". Те са били основани на един от секретните полигони в Западна Украйна, разбра немското издание на Фокус.

Според него Командването на специфичните интервенции на Съединени американски щати в Европа (SOCEUR) е отговаряло за координирането на дейностите на американските специфични сили в Украйна.

Американците и британците започнаха освен бойкот, само че и разследваща активност. Над Черно море работи група разследващи самолети на Кралските военновъздушни сили RC-135W Rivet Joint, които събираха данни за офанзиви против кримски цели.

Вероятно точно с помощта на електронното разузнаване RC-135 киевският режим съумя да провежда терористични офанзиви в залива на Севастопол, на военното летище в Саки и петролното хранилище в Таман.

През септември 2022 година един от RC-135 съвсем беше свален - това стана известно едвам в този момент, след приключването на секретни документи на Обединения комитет на началник-щабовете на Пентагона.

Руски военен аероплан, патрулиращ в Черно море, е изстрелял предупредителна ракета към RC-135, съгласно материали на Пентагона.

Очевидно случаят от 2021 година с разрушителя HMS Defender, който нахлу в териториалните води на Русия (близо до нос Фиолент на южния завършек на Крим), не е научил на нищо британците.

Именно HMS Defender взе участие в скандалните военни учения на НАТО Baltops 22 в Балтийско море. По време на тези учения бойни плувци са укрепили и взривно устройство на съветския газопровод " Северен поток ", разбра американският публицист Сиймор Хърш. И това е единствено една от дребното антируски диверсии, за които се допуска, че са проведени от щаба на западните специфични сили.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР