Британските сили ще получат нови пушки, проектирани в САЩ

...
ЛОНДОН — Британската армия се обръща към пушката ArmaLite, за
Коментари Харесай

ЛОНДОН — Британската армия се обръща към пушката ArmaLite, за да повиши смъртоносността на някои от своите специализирани сили, съгласно сделка, обявена на 7 септември.

Първоначална поръчка от £15 милиона ($19 милиона) за 1620 оръжия KS-1 е направена от британците, с опции за доставка на до 10 000 системи на обща цена от £90 милиона през следващото десетилетие.

Първоначално оръжията ще бъдат предоставени от Бригадата за специални операции на британската армия (ASOB), но командосите на Кралската пехота също са готови да получат оръжието като част от по-широка модернизация на техните способности.

За да бъдат известни като алтернативна индивидуална оръжейна система или L403A1, в британска служба, оръжията ще бъдат произведени в Съединените щати от Knights Armaments, но сглобени в Обединеното кралство от Macclesfield, базираната в северозападна Англия оръжейна компания Edgar Brothers.

Британската компания отговаря за снабдяването и сглобяването на подсистемите, които изграждат оръжието.

Британската армия Рейнджърски полкове е планирано да започне да получава новата пушка до края на годината.

L403A1 е най-новият вариант на щурмова пушка SR-16 ArmaLite, оборудвана със система за намаляване на отпечатъка на дулото и подобрена оптична система за прицелване, разработена от Vortex Optics от Уисконсин.

Увеличеният оптиката позволява на потребителите да се захващат със заплахи от по-големи разстояния, докато системата за намаляване на сигнатурата помага да се прикрие оръжието от откриване.

Оръжието заменя серията пушки SA80/L85 и Colt Canada L119, използвани в момента от рейнджърите и елементи от Кралските морски пехотинци.

Официален представител на програмата на британската армия подполковник Гарет Дейвис каза, че новото оръжие L403A1 е значителна стъпка напред в способностите.

„То предлага значително увеличение на смъртността, и системата включва един от най-способните дневни мерници, налични в момента. Важното е, че оръжейната система ще бъде допълнително подобрена от най-новото ни поколение нощна оптика, с която ASOB вече са оборудвани“, каза той.

Закупуването на оръжията идва, тъй като британците са в ранните фази на програма, известна като Project Grayburn, за замяна на хиляди пушки SA80, използвани от военните.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР