Британските производители са заседнали в незавършени стоки на стойност почти

...
Британските производители са заседнали в незавършени стоки на стойност почти
Коментари Харесай

Британски производители са заседнали в незавършени стоки на стойност $29 милиарда

Британските производители са " заседнали " в незавършени артикули на стойност съвсем $29 милиарда, които не могат да бъдат продадени. Причината е непрекъснатият дефицит на доставки, сподели изследване на Barclays, представено от Bloomberg.

Според него 72% от 631 компании във Англия са изправени пред липса на съставни елементи и материали. Най-много артикули, оставени на пауза са от категорията стоманата и други железни артикули, следвани от храни и питиета, пластмаси и електроника, сподели изследването.

Причините за напрежението във веригите са пандемията, Брекзит, блокирането в Китай, войната в Украйна и слабия паунд. Като се има поради изоставането във фабриките, английските семейства, които към този момент страдат от инфлация, може да се сблъскат с още по-голям напън върху разноските за живот.

" Ако проблемите с веригата за доставки не престават, това може да засегне крайните купувачи ", се споделя в изследването.

Почти 60% от интервюираните споделят, че към момента са изправени пред провокации по веригата на доставки, а по-високите разноски за сила, първични материали и превоз усилват компликациите, демонстрира изследването.

Две трети чакат са по-оптимистични за идващите шест месеца, до момента в който 30% плануват дребна смяна, демонстрира изследването.

Има дефицит на работна ръка, до момента в който производителите желаят да запълнят над 250 000 работни места, което съставлява 14% от работната мощ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР