Британските принцове Уилям и Хари за пръв път говорят за

...
Британските принцове Уилям и Хари за пръв път говорят за
Коментари Харесай

ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Братята принцове Уилям и Хари разказват за майка си във филм! Последният им разговор с нея бил за...

Британските принцове Уилям и Хари за пръв път приказват за майка си в документален филм по случай 20-ата годишнина от трагичната гибел на Даяна на 31 август, съобщи "Ройтерс ".

"Даяна, майка ни - живот и завещание " ще бъде показан довечера, 24 юли, и съставлява съкровен портрет на принцесата през очите на синовете й и най-близките й другари съгласно създалия го канал HBO.



Изключително известната, към този момент разведена, Даяна почина в злополука в парижки тунел, до момента в който колата й бе преследвана от папараци. В филмовия откъс към кино лентата Уилям и Хари описват със страдание за прекомерно късия финален телефонен диалог с майка си, който бързали да приключат.



"Аз и Хари обезверено искахме да кажем довиждане, до по-късно... Ако знаех какво ще се случи, едва ли бих го пропилял с лека ръка, както и всичко останало ", споделя Уилям. "Тя ни се обади от Париж, не помня тъкмо защо, само че помня, че до края на живота си ще скърбя, че този диалог беше толкоз къс ", прибавя Хари.



Никой до момента не е разказвал историята на Даяна от гледната точка на тези, които са я обичали и познавали най-добре - синовете й, споделя виновният продуцент на кино лентата Ник Кент пред "Ройтерс ".

Принцовете си спомнят възприятието за комизъм на Даяна, по думите на Хари - "един от най-непослушните родители ". Те приказват и за болката от развода й с Чарлз, както и за прекарванията си в дните и годините след гибелта й.

Филмът се концентрира върху благотворителната активност на Даяна в битката против ХИВ/СПИН и премахването на остарели военни мини за сметка на свадите към брака й. Според режисьорите това не е било условие за присъединяване на английското кралско семейство, а предпочитание да опишат нещо ново. Искахме след години принцовете да покажат този филм на своите деца и да им кажат: ето това беше баба ви, акцентира Кент.



Серия от събития ще отбележат годишнината от гибелта на Даяна. Уилям и Хари към този момент посетиха възпоменателна гала на гроба й и ще открият неин монумент пред лондонската си резиденция.

В Бъкингамския замък в събота бе открита и галерия с рядко показвани персонални движимости на принцесата, в това число музикалната й сбирка и балетните й обувки. Експозиция, отдадена на усета й към модата, бе открита също там през февруари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР