Британските партии в опозиция днес ще проведат нова среща, за

...
Британските партии в опозиция днес ще проведат нова среща, за
Коментари Харесай

Британският премиер Борис Джонсън беше обвинен и в сексуално посегателство

Британските партии в съпротива през днешния ден ще проведат нова среща, с цел да обсъдят всички парламентарни механизми за прекъсване на Брекзит без договорка. В същото време в Манчестър втори ден продължава конгреса на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън, против който беше повдигнато следващо обвиняване – този път в полово посягане.

Усилено се приказва, че опозицията обмисля внасянето на избор на съмнение в премиера. Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин съобщи, че е подготвен да оглави краткотрайно държавно управление, в случай че Борис Джонсън бъде отхвърлен от Даунинг стрийт.

Консерваторите в това време втвърдиха позициите си през първия ден на годишния партиен конгрес с изказвания от рода, че отлагането на Брекзит е по-опасно от излизането от Европейски Съюз без договорка на 31 октомври.

Лидерът на партията и министър председател на страната Борис Джонсън по-рано отхвърли обвиняванията, че с потребления от него език насажда ненавист, а в противен случай, сподели, че е „ модел за умереност, когато става дума за езика в дебата за Брекзит “.

Междувременно против премиера беше повдигнато ново обвиняване. Журналистката Шарлът Едуардс писа в „ Сънди таймс “, че през 1999 година по време на частен обяд в офиса на списание „ Спектейтър “, Борис Джонсън я е опипал под масата. По това време Джонсън е бил редактор на списанието. От Даунинг стрий отхвърлиха изказванията на журналистката.

По-рано Борис Джонсън отхвърли и едно друго обвиняване – това, че е бил в спор на ползи поради контактите си с американската бизнесдама Дженифър Аркюри, която е получила 126 000 паунда публични пари по времето, когато той е бил кмет на Лондон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР