Британските парламентарни избори са шанс за страната да реши какво

...
Британските парламентарни избори са шанс за страната да реши какво
Коментари Харесай

Кой ще управлява Великобритания, ако никой не спечели категорично

Британските парламентарни избори са късмет за страната да реши какво да прави с Брекзит. Резултатът на 12 декември обаче може да не е ясно обрисуван, което ще принуди партиите да търсят съюзи.

Социологическите изследвания дават преднина, въпреки и топяща се, на консерваторите на Борис Джонсън, само че резултатът е сложен за прогнозиране. Ако никоя партия не завоюва безусловно болшинство от към 326 места, консерваторите на Джонсън и главната опозиционна Лейбъристка партия, ще би трябвало да се извърнат към по-малки партии, с цел да ревизират дали могат да намерят някой, който да ги поддържа в държавно управление на малцинството, написа " Ройтерс ".

Ако никой не завоюва болшинство

Като министър председател Джонсън ще предприеме първото деяние - или да подаде оставка, или да образува държавно управление на малцинството.

Ако подаде оставка или не успее да събере задоволителна поддръжка, водачът на лейбъристите Джереми Корбин ще получи опция да образува държавно управление на малцинството.

Според направените до момента изказвания на по-малки партии, Джонсън е по-малко евентуално от лейбъристите да може да направи какъвто и да било съюз, при положение на " провесен " парламент.

Как би работило държавно управление на малцинството?

Всяко държавно управление би трябвало да може да завоюва избор в Народното събрание, с цел да потвърди способността си да ръководи.

Който и да опита да управлява страната с държавно управление на малцинството затова ще би трябвало да убеди една или повече по-малки партии да създадат едно от следните неща:

- да гласоподават с тях, тъй че да могат да си подсигурят безусловно болшинство

- да гласоподават с " въздържал се " като по този метод понижат броя на гласовете, нужен за победа.

Сметките зависят мощно от това какъв брой места ще има всяка партия на 13 декември.

Какво споделят по-малките партии?

Шотландската национална партия – имаше 35 места, когато Народното събрание беше разхлабен.

Тя изключи каквато и да е публична коалиция и споделя, че няма да гласоподава, с цел да направи Джонсън министър председател. Въпреки това може да изиска да образува неофициален съюз с Корбин, в случай че той се съгласи да обмисли провеждането на втори референдум за самостоятелност на Шотландия.

Партията е срещу Брекзит и по тази причина може да поддържа възможен опит на държавно управление на малцинството на лейбъристите да проведат втори референдум за овакантяване на Европейски Съюз или оставане.

Либерални демократи – имаха 20 места преди разпускането на Народното събрание.

Центристката партия изключи каквато и да публична коалиция и споделя, че няма да гласоподава, с цел да настани на премиерския пост Корбин или Джонсън. Заявява, че въпрос по въпрос ще взема решение кои политики на вероятно държавно управление на малцинството може да поддържа.

Либералните демократи са също срещу Брекзит, тъй че е малко евентуално да поддържат опит на подкрепящите Брекзит консерватори да изкарат Англия от Европейски Съюз.

Те желаят анулация на Брекзит, само че има възможност да поддържат държавно управление на малцинството на лейбъристите, които дадоха обещание да проведат втори референдум за излизането от Европейски Съюз. Лейбъристите споделят, че желаят да договорят нова договорка с Брюксел и по-късно да попитат гласоподавателите на нов референдум дали я утвърждават или избират да останат в Европейски Съюз.

Демократична юнионистка партия – имаше 10 места, когато Народното събрание беше разхлабен.

Северноирландската демократична юнионистка партия задържа държавното управление на консерваторите на власт сред 2017 и октомври 2019 година Въпреки това тя е твърдо срещу договорката за Брекзит, която Джонсън желае да прокара.

Партията желае Северна Ирландия да остане в Обедненото кралство и поддържа Брекзит по принцип. Изключи да застане зад водено от Корбин държавно управление.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (826)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР