Британските министри обмислят безплатното паркиране и намалението на ДДС за

...
Британските министри обмислят безплатното паркиране и намалението на ДДС за
Коментари Харесай

Великобритания мисли да забрани продажбите на коли на бензин и дизел |

Британските министри обмислят безплатното паркиране и понижението на Данък добавена стойност за електрическите коли, до момента в който министър председателят Борис Джонсън се готви да забрани продажбата на нови модели коли с мотори с вътрешно горене в границите на едно десетилетие, написа английският вестник The Times (преводът е на Focus-news.net)

В отчет, поръчан от Министерството на превоза, се споделя, че са нужни поредност от „ предварителни тласъци “, с цел да се насърчи продажбата на нови електрически транспортни средства.

Проучването показва, че спомагателната финансова поддръжка за закупуване на автомобил с акумулатори е „ един от най-ефективните и известни лостове “, които държавното управление може да схване.

Предполага се, че намаляването на ставката на Данък добавена стойност за електрически коли и на собствен ред „ наказването “ на тези, които купуват бензинови или дизелови модели, е известно измежду евентуалните купувачи.

В отчета се споделя, че други тласъци, в това число гратис потребление на публични места за паркиране на коли, могат да имат „ позитивно влияние “ най-малко в кратковременен и средносрочен проект. Някои препоръки към този момент оферират гратис или по-евтино паркиране за електрически транспортни средства. Докладът от 239 страници приканва за наложителен стандарт за етикетиране на цените, който акцентира действителните разноски за благосъстоятелност на електромобил, а не просто предварителната цена за покупка, както и тласъци за бензиностанциите и други компании да конфигурират пунктове за зареждане.

Министрите се готвят да разгласят, че възбраната за продажби на нови бензинови и дизелови коли и микробуси ще бъде пренесена от 2040 до 2030 година Очаква се министър председателят Джонсън да удостовери новата цел още през идната седмица като част от тактиката за реализиране на нулева чиста стойност въглеродните излъчвания във Англия доникъде на века.

Данните за автомобилната промишленост демонстрират, че през първите осем месеца на тази година са продадени 44 708 автомобила с акумулаторни акумулатори, съвсем три пъти повече от общия за същия интервал през 2019 година Въпреки това, те към момента съставляват единствено 4,9% от общите продажби във Англия и специалистите споделят, че за ускорение на процеса са нужни спомагателни финансови тласъци.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР