Британските медии съобщиха, че танцьорът Дейвид Тул е починал. 56-годишният

...
Британските медии съобщиха, че танцьорът Дейвид Тул е починал. 56-годишният
Коментари Харесай

Скръбна вест: Напусна ни легендарният танцьор без крака ВИДЕО

Британските медии оповестиха, че танцьорът Дейвид Тул е умрял. 56-годишният мъж доби международна известност, откакто взе участие в танц на откриващата гала на параолимпийските игри през 2012 година Тогава Дейвид танцува на сцената, макар че нямаше крайници,

Дейвид Тул е роден с рядко генетично заболяване, поради което тялото му е останало недоразвито от кръста надолу. Когато е дете, двата му крайници са ампутирани.

Мечтата на Дейвид е да стане професионален танцьор, което наподобява невероятно, откакто няма крайници, само че той не се отхвърля. Дейвид стартира да тренира да се придвижва по сцената на ръце и през 1993 година, когато е 28-годишен, фантазията става действителност.



През 1997 година взе участие във кино лентата „ Урокът по танго “, а през 2006 година – в „ Небесна благосклонност “. Дейвид Тул е и танцьор в доста театрални постановки на Острова.

Едно от нещата, които са доставили най-голямо наслаждение на танцьора, е опцията му да се срещне с огромния английски артист Сър Иън Маккелън и с физика Стивън Хокинг на церемонията.

Най-славният миг в живота и кариерата му е, когато е определен да взе участие в откриващата гала на параолимпийските игри в Лондон през 2012 година Дейвид Тул извършва танц, който приключва с полет над олимпийския стадион и се трансформира в най-паметния миг от церемонията.

През идващите години Дейвид Тул работи за подобряването на изискванията за инвалиди в английските театри и за достъпа на хора с увреждания до изкуството.

Тази активност му носи влиятелния английски медал „ Орден на Британската империя “ през 2019 година

След като стана известно, че Дейвид Тул е умрял, доста от хората, работили с него, споделиха какъв брой необикновен човек е бил и какъв брой ще им липсва.

Все още не е известно каква е повода за гибелта му.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР