Британските марки мотоциклети се завръщат. Моторсайкъл Лайв“ е най-голямото изложение

...
Британските марки мотоциклети се завръщат. Моторсайкъл Лайв“ е най-голямото изложение
Коментари Харесай

Класически британски марки мотоциклети се завръщат на пазара

Британските марки мотоциклети се завръщат. „ Моторсайкъл Лайв “ е най-голямото ревю за мотори в Обединеното кралство. Класически марки като „ Нортън “, „ Труимф “, „ Ройъл Енфийлд “ и BSA демонстрират нови модели. Мястото е изложбеният център NEC в Бирмингам – сърцето на английската мотоциклетна промишленост. Една от фирмите е BSA, в началото основана в Бирмингам, само че в този момент изнесена в близкия град Ковънтри.

Завръщането е с един-единствен модел – Gold Star. Оригиналният модел е създаден сред 1938 и 1963 г и се утвърждава измежду най-известните имена в промишлеността. За известно време през 50-те години на предишния век моторът е една от най-бързите серийни машини на пазара, печели доста надпревари на Айл ъв Мен ТиТи.

 
BSA не е на пазара от 50 години. Произхожда от Бирмингам. Абревиатурата значи „ Бирмингам Смол Армс “. През 70-те години излиза от бизнеса. Но в този момент с новия Gold Star се завръщаме, запазвайки колкото се може повече от външния тип и стила на остарелия мотоциклет. Но вкарваме и много нови детайли – електрическо запалване, USB зарядно устройство, впръскването на гориво, стандарт за излъчванията Euro 5.
Дейвид Едуардс, шеф по маркетинга на BSA

Първите мотоциклети Gold Star ще излязат през първото тримесечие на 2023 година Ще бъде в зелена, алена, черна, сребриста гама плюс по-скъп хромиран модел.

Без подозрение, най-големият триумф в английската мотоциклетна промишленост е „ Триумф “. Още едно класическо име от разцвета на мотоциклетизма, само че при започване на 80-те години изпада в несъстоятелност.

Оттогава марката влага съществено във високи технологии и нововъведения и построява необятна гама от наследствени машини, авантюристичен мотоциклети и даже спортни модели.
Миналата година компанията, основана в Хинкли, Мидландс, съвсем доближава кота 100 000 мотоциклета годишно.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР