Британските мъже искат да станат бащи много преди жените да

...
Британските мъже искат да станат бащи много преди жените да
Коментари Харесай

Мъжът иска дете на 29 години, жената е готова на 32

Британските мъже желаят да станат татковци доста преди дамите да са подготвени за дете, сочи ново изследване. И тъй като множеството хора са уверени тъкмо в противоположното, проучването ни се коства любопитно.
Свикнали сме да слушаме пояснения, че при дамите съществува майчин инстинкт и че се включва рано в действие; че в организмът им цъка биологичен часовник, който ги подканя да дадат начало на нов живот...
Британско проучване разрушава клишетата и потвърждава в числа по какъв начин актуалният мъж вижда казуса и на каква възраст е подготвен да сътвори семейство.

Проучването

Изследването на VoucherCloud, оповестено в DailyMail, е направено измежду 1732 мъже и дами на възраст 18-39 години, които към момента нямат деца. То ясно демонстрира нова наклонност – мъжете желаят да имат първо дете на 29 години, до момента в който дамите считат, че идеалната възраст за семейство и дете е 32 години.

Основните аргументи за решението на мъжа да избърза с бащинството е всеобщото разбиране, че след 35-годишна възраст той е „ прекомерно остарял “ тепърва да става баща. Докато дамите са уверени, че и до 41 години имат задоволително време да забременеят и то без проблем.
Единственият въпрос, на който мъжете и дамите дават идентични отговори, е за броя на децата. Консенсусът е те да са 2.

Положителен образец

„ Ролята на бащата става все по-привлекателна в днешния свят с образци като тези на Дейвид Бекъм и Брад Пит. Вероятно по тази причина от ден на ден мъже не виждат нищо необичайно в това да поемат отговорност и то в ранна възраст.

Докато при дамите от няколко години се обрисува трайна наклонност – те поставят на напред във времето професионалната си реализация и преди идването на детето желаят за  доближат някаква финансова автономия и непоклатимост. Това удостоверяват и резултатите от нашето изследване “, разясняват експертите.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР