Британските либералдемократи, Зелените и Плайд Камри – Партията на Уелс

...
Британските либералдемократи, Зелените и Плайд Камри – Партията на Уелс
Коментари Харесай

Британски партии, искащи оставане в ЕС, водят преговори за съюз на изборите

Британските либералдемократи, Зелените и " Плайд Камри – Партията на Уелс " водят договаряния за съюзи в избрани региони, с цел да подсигуряват, че там ще бъде определен претендент, подкрепящ оставането на Англия в Европейския съюз, съобщи Би Би Си. По-рано тази седмица английските депутати в Камарата на общините утвърдиха предлагането на държавното управление за предварителни избори на 12 декември. Вчера и горната камара на английския парламент, Камарата на лордовете, също го утвърди.

Чрез предварителните избори министър председателят Борис Джонсън се пробва да извади от задънената улица процеса на координиране с Народното събрание на договорката с Европейски Съюз за изискванията на Брекзит.

Допитване, оповестено от в. " Файненшъл таймс ", демонстрира, че консерваторите имат поддръжка на 35% от гласоподавателите, лейбъристите на 25%, а демократичните демократи - на 18%. Новата " Партия на Брекзит ", която не е показана в този момент в Народното събрание, има 11-процентно утвърждение.

По думите на съпредседателя на Зелената партия Джонатан Бартли " не е загадка ", че Зелените водят " диалози с либералдемократите и с " Плайд ", само че " нищо не е завършило ".

И трите партии поддържат нов референдум за Брекзит и гласоподаване за оставане в Европейски Съюз.

Според Бартли краткотрайно съглашение ще помогне да бъде определен " огромен блок депутати, които не са от една от двете съществени партии ".

Зам.-председателят на либералдемократите Ед Дейви удостовери, че партията му взе участие в предизборни полемики с " Плайд Камри " и Зелените. " Те, признавайки ни за най-силната партия, подкрепяща оставането, желаят да схванат дали има нещо, което можем да създадем с тях ", означи той.

Лидерът на " Плайд Камри " Адам Прайс сподели, че уелската партия " към момента води полемики с другите подкрепящи оставането ". Той се надява на съглашение в идващите дни.

Лидерът на главната опозиционна партия, Лейбъристката, Джеръми Корбин изключи сформирането на изборни съюзи с други партии. По думите му лейбъристите ще водят акция във всеки изборен регион с стратегия, която ще постави завършек на икономиите и ще трансформира обществото.

Трудно предсказуеми избори

Брекзитът промени обичайните настройки на английските гласоподаватели, което в композиция с локалните особености на другите региони прави плануваните за 12 декември предварителни избори извънредно мъчно предсказуеми, написа английският в. " Гардиън " в публицистична публикация, представена от Българска телеграфна агенция.

Консерваторите са принудени да се борят за поддръжка при непознати за тях условия. Публикуван наскоро отчет на консервативния център за разбори " Онуърд " показва " градовете от ръгби лигата " като сцена на нов вид политическа конкуренция. Това са места, над които тегне висока степен на икономическа и обществена неустановеност. Жителите им гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз през 2016 година и за Лейбъристката партия предходната година.

Стандартните тачъристки хрумвания, предлагащи избавление посредством самостоятелна деятелност, нямат изключително въздействие на тези места. Борис Джонсън обаче ще би трябвало да означи триумфи на този фронт, с цел да компенсира за загубата на проевропейски гласоподаватели, които ще гласоподават за либералдемократите - с което може да заплашат считани за сигурни депутатски места на консерваторите.

В същото време лейбъристите се пробват да привлекат съперници на Брекзит, без да отхвърлен неговите поддръжници, които може да поддържат торите или Партията на Брекзит на Найджъл Фараж. Корбин залага на акция, несвързана с европейската тематика, което може да е рационален метод. Но партията му би трябвало да преодолее и ниския му персонален рейтинг, който тормози някои от депутатите.

Предстоящите избори ще покажат какъв брой дълбоки са измененията в политическата география на страната. Независимо от резултата, всички партии ще би трябвало да признаят смирено, че нито една от тях не може да съобщи решително, че приказва от името на нацията, акцентира в. " Гардиън ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (804)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР