Британските консерватори ще предприемат вътрешнопаритйна проверка дали с изказването си

...
Британските консерватори ще предприемат вътрешнопаритйна проверка дали с изказването си
Коментари Харесай

Консерваторите разследват Борис Джонсън за изказването му за бурките

Британските консерватори ще подхващат вътрешнопаритйна инспекция дали с изявлението си за мюсюлманките с бурки някогашният министър на външните работи Борис Джонсън е нарушил етичния кодекс на торите, съобщи източник от партията, представен от Ройтерс.

По думите му са получени редица недоволства и по тази причина казусът ще бъде прегледан от самостоятелна комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорител на партията отхвърли да удостовери дали в действителност има такава инспекция. " Процедурите, свързани с етичния кодекс, са строго поверителни ", сподели той.

По-рано през седмицата Джонсън написа във в. " Дейли телеграф ", че Дания е сбъркала, като е въвела възбрана за бурките, само че добави, че това облекло е потисническо, смехотворно и в него дамите наподобяват като пощенски кутии или банкови обирджии. Това провокира отвращение както измежду политици, по този начин и измежду организации на мюсюлманите във Англия.

В интернет страницата на Консервативната партия написа, че разновидностите след привършване на инспекции за етичния кодекс включват заледяване на участието в партията и изключване от нея, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР