Британските консерватори на премиера Борис Джонсън ще спечелят утрешните предсрочни

...
Британските консерватори на премиера Борис Джонсън ще спечелят утрешните предсрочни
Коментари Харесай

Прогноза: Джонсън печели вота с малка преднина

Британските консерватори на премиера Борис Джонсън ще завоюват утрешните предварителни парламентарни избори, само че с дребна преднина. Това демонстрира най-новото изследване преди вота – на YouGov, оповестено през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Прогнозата на YouGov е, че торите ще имат болшинство от най-много 28 представители в 650-местната Камара на общините. Това е мощно намаляване спрямо упованията преди месец, когато анкетите отреждаха консерваторите да поведат с 68 депутати.
 
Същевременно е по-добър резултат от този на вота през 2017 година, когато торите завоюваха 317 места. За опозиционните лейбъристи YouGov предвижда 231 депутати. Това е по-малко от досегашните им 262 места, само че е повече от прогнозите преди месец, които им отреждаха 211 депутати.

YouGov предизвестява, че към изборите има такава неустановеност, че не е изключено Джонсън да реализира разбиваща победа или пък нито една партия да няма болшинство.

Джонсън свика предварителните избори, с цел да спре парализата на английския политически живот след три години мъдруване и разискване на Брекзит. Премиерът даде обещание разводът с Европейски Съюз да се случи до крайния период – 31 януари, в случай че получи болшинство на изборите. Днес Джонсън призна, че изборите са извънредно напрегнати.

„ Не биха могли да бъдат по-критични, не биха могли да бъдат по-напрегнати. Казвам на всички, че е доста висок рискът да се окажем още веднъж с парламент без болшинство (на избрана партия), което ще значи повече придвижване по течението, повече несигурност, повече отлагания и парализа за страната ”, предизвести Джонсън./ Трафик Нюз

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР