Британските и европейските преговорни екипи се договориха да продължат да

...
Британските и европейските преговорни екипи се договориха да продължат да
Коментари Харесай

Преговори: Великобритания и ЕС са готови за мини-сделки, ако...

Британските и европейските преговорни екипи се договориха да продължат да беседват, с цел да компенсират най-разрушителните аспекти на Брекзит без договорка, даже в случай че комерсиалните договаряния се провалят, написа The Times.

В знак на възходящо доверие сред двете страни преди сериозната среща на върха на Европейски Съюз през идната седмица, лорд Фрост, основният договарящ на Англия, и Мишел Барние, негов сътрудник в Европейски Съюз, се съгласиха, че даже в случай че се окаже, че по-широка договорка се окаже невъзможна, контактът ще продължи.

В подобен случай двата екипа ще прекарат ноември, пробвайки се да сключат „ мини покупко-продажби “ в области като авиацията и автомобилния превоз, с цел да компенсират евентуалните разстройства, когато преходният интервал завърши на 31 декември.

В предишното Европейски Съюз настояваше, че ще предприеме „ едностранни “ дейности за отбрана на европейските ползи при положение на липса на договорка, само че няма да координира дейностите си с Англия.

Новото схващане сред двете страни е, че те ще работят дружно в области от съвместен интерес, с цел да спасят колкото е допустимо повече от договарянията. Без съглашение за авто превоз, да вземем за пример, английските камиони ще бъдат изправени пред законови ограничавания за способността им да транспортират артикули в Европа. Липсата на единодушие за авиационна договорка може да докара до правна неустановеност във връзка с самолетите, регистрирани в Обединеното кралство, летящи към континента, защото те към този момент няма да бъдат контролирани от Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз.

Брюксел не има вяра, че Борис Джонсън ще се отдръпна от договарянията, в случай че Европейски Съюз не съблюдава крайния период за договаряне на договорка до срещата на върха на европейските водачи идващия четвъртък. Вместо това договарянията ще продължат най-малко още две седмици, като краят на октомври се преглежда като същинският краен период за реализиране на договорка.

Европейски Съюз се надява, че диалозите през последната седмица и идната ще обезпечат пробив след сигнали от лорд Фрост за отстъпки при контрола на дотациите и използването на „ равни условия “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР