Британските и европейските преговарящи не постигнаха значителен напредък на провелите

...
Британските и европейските преговарящи не постигнаха значителен напредък на провелите
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС без напредък на преговорите и след четвъртия кръг

Британските и европейските договарящи " не реализираха забележителен прогрес " на провелите се тази седмица договаряния за комерсиално съглашение сред Англия и Европейски Съюз след Брекзит. Това заяви след диалозите основният договарящ на Общността Мишел Барние, представен от Агенция Франс Прес.

Барние упрекна Лондон, че не съблюдава договореностите по развода. Той акцентира, че двете страни би трябвало да сключат съглашение преди 31 октомври, с цел да бъде утвърдено до края на годината, когато Англия ще напусне единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз или ще излезе без комерсиална договорка.

Видимо отчаян, Барние разясни, че английските договарящи се пробват да се откажат от уговорките си, заложени във към този момент подписаната от премиера Борис Джонсън политическа декларация с страните членки на Европейски Съюз през предходната година.

Обединеното кралство от своя страна разяснява след следващия кръг договаряния, че има малко придвижване. Лондон прикани двете страни да удвоят напъните и да ускорят договарянията за реализиране на договорка.

" Напредъкът остава стеснен ", сподели основният английски договарящ Дейвид Фрост след четвъртия кръг договаряния.

" Ако желаеме да реализираме напредък, ясно е, че ние би трябвало да засилим и ускорим нашата работа ", добави Фрост.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР