Британските дилъри на Suzuki са преустановили приема на поръчки за

...
Британските дилъри на Suzuki са преустановили приема на поръчки за
Коментари Харесай

Suzuki спира продажбите на Jimny в Европа

Британските дилъри на Suzuki са прекратили приема на поръчки за Jimny, а през идващите четири-пет месеца моделът ще изчезне и от континентална Европа, оповестява Autocar. Причината за прекъсването на продажбите са екологичните правила, които японското всъдеходче не покрива.

От следващата година в Европейски Съюз влизат в действие нови още по-строги ограничавания на излъчванията от въглероден двуокис, съгласно които междинният индикатор на моделната гама на всеки производител не може да надвишава 95 г/км. Неспазването на нормата ще се глоби с големи санкции.

Jimny се оборудва с безалтернативен 1.5-литров атмосферен мотор Suzuki K15B, който изхвърля в атмосферата 154 или 177 грама въглероден двуокис на километър според от това дали трансмисията е ръчна или автоматизирана. За да покрие новия екостандарт, японската компания може да преквалифицира модела в товарен, само че тогава ще би трябвало да го продава без задна седалка. Другият вид - промяна на мотора с 1.4 Boosterjet от Vitara или с хибридна силова установка - изисква безпричинно огромни вложения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР