Британските депутати ще изберат в понеделник новия председател на Камарата

...
Британските депутати ще изберат в понеделник новия председател на Камарата
Коментари Харесай

Британските депутати избират днес нов председател на Камарата на общините

Британските депутати ще изберат в понеделник новия ръководител на Камарата на общините, в миналото незабележимо събитие, което обаче в този момент е натоварено със значителност след ролята за Брекзит на досегашния ръководител Джон Беркоу, заяви Агенция Франс Прес.

Осем депутати се състезават да заменят Джон Беркоу, който беше в центъра на сагата Брекзит с решенията му да избере ремонти и вкара процедури, които депутатите да гласоподават. Народните представители, които поддържат Брекзит обявиха, че дейностите му са целяли да осуетят напускането на Англия от Европейския съюз.

Беркоу също беше изправен пред обвинявания, че предизвиква просвета на тормоз в Народното събрание. Но цветната му персона и ексцентричните осъществявания в Народното събрание му придадоха интернационална популярност и подвигнаха репутацията на поста му.

Линдзи Хойл, заместител на Беркоу от 2010 година, е любимец за поста, само че други политически тежкоатлети също се борят за него.

Хойл е народен представител от Лейбъристката партия от 22 години и е заместител на Беркоу от 2010 година, откогато неговият отличаващ го ланкаширски акцент се появи от стола на оратора.

В знак, че може да следва друг път от Беркоу, той неотдавна отхвърли ремонти, които биха затруднили премиера Борис Джонсън да свика общи избори, които към този момент бяха планувани за 12 декември.

Хойл даде обещание в изявление, оповестено в „ Сънди таймс “ да поправи това, което твърди, че се е трансформирало в „ отровен парламент “.

Най-яросният му противник наподобява е депутатът Лейбърист и деец Хариет Харман, дамата с най-дълъг стаж в Народното събрание. Тя влиза в Камарата на общините през 1982 година и е заместник-лидер на Лейбъристката партия в интервала 2007-2015 г, като управлява партията два пъти, през 2010 година и 2015 година, сред промяната на водачите й. Бившият министър на правораздаването е прочут с пламенния си феминизъм и отдавна води кръстоносен поход по въпросите на обществената правдивост.

Друга жена – претендент за поста е Елеонора Лейнг, втори заместител на Беркоу от 2013 година 61-годишният реакционер влезе в Народното събрание през 1997 година, а преди този момент беше представител на партията в Шотландия.

Един от по-цветните герои в конкуренцията е някогашният викарий на Англиканската черква, а в този момент народен представител от Лейбъристката партия Крис Брайънт.

Беркоу се отдръпна в четвъртък след 10 години като водач на Камарата на общините. Човекът в центъра на повече от три години разгорещени парламентарни диспути за Брекзит се оказа спорна фигура, ненавиждана от последователите на Брекзит и приветствана от враговете му.

Джон Беркоу няма да се кандидатира на общите избори през идващия месец. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР