Британските депутати приеха днес предложение на правителството, предвиждащо отлагане на

...
Британските депутати приеха днес предложение на правителството, предвиждащо отлагане на
Коментари Харесай

Британските депутати поискаха Брекзит да се отложи с два месеца


Британските депутати одобриха през днешния ден предложение на държавното управление, предвиждащо отсрочване на Брекзит, както и нов избор по съглашението за излизане от Европейския съюз, контрактувано сред Тереза Мей и Брюксел, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Предложението на държавното управление бе подкрепено с 402 гласа, а 202 депутати гласоподаваха срещу. Гласуването се състоя 15 дни преди плануванаъа дата за Брекзит, 29 март. Предложението планува краткосрочно отсрочване, до 30 юни, в случай че депутатите одобрят до 20 март съглашението за излизане от Европейски Съюз на Тереза Мей, което отхвърлиха към този момент два пъти. Ако текстът бъде отритнат още веднъж, отлагането би трябвало да бъде за по-дълъг интервал и освен това състояние ще се наложи британците да вземат участие в евроизборите през май.

Министър-председателката Мей употребява опасността за по-дългосрочно отсрочване, с цел да притисне поддръжниците на Брекзит в Консервативната партия да поддържат в последна сметка нейната договорка, означи Ройтерс. Ново гласоподаване по документа евентуално ще има идната седмица, когато тези депутати ще би трябвало да решат дали да одобрят договорка, която не обезпечава чисто излизане от Европейски Съюз, каквото те желаят, или да одобряват Брекзит, който може да бъде размит и даже провален от дълго отсрочване, прибавя организацията.

Ако Англия изиска отсрочване на излизането й от Европейския съюз, ще е належащо водачите на страните в Европейски Съюз единомислещо да дадат единодушие, съобщи представител на Европейската комисия, представен от ДПА.

" Ще би трябвало страните членки да обсъдят сходно искане, като дадат приоритет на нуждата да се обезпечи действие на институциите на Европейски Съюз и да се преценяват аргументите за такова искане, както и продължителността на възможното отсрочване ", сподели представителят. Той добави, че ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер поддържа непрекъсната връзка с всички водачи.
Лидерите на страните в Европейски Съюз ще се срещнат в Брюксел на 21 и 11 март. Очаква се тогава те да вземат решение за вероятно отсрочване на Брекзит след избраната дата 29 март, прибавя ДПА.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР