Британските депутати подкрепиха спорния проект за строеж на трета писта

...
Британските депутати подкрепиха спорния проект за строеж на трета писта
Коментари Харесай

Спорен проект, свързан с летище „Хийтроу“, бе подкрепен от британските депутати

Британските депутати поддържаха противоречивия план за градеж на трета писта на летище „ Хийтроу “. Правителството завоюва безапелационно гласуването с 415 гласа „ за “ против 119 „ срещу “, оповестява БНР.

До резултата се стигна откакто на депутатите от ръководещата Консервативна партия бе подредено да гласоподават за плана, лейбъристите гласоподаваха по разбиране макар че формалната позиция на управлението бе да се опълчват на разширението на летището, а депутатите от Шотландската национална партия се въздържаха.

От английския клон на „ Грийнпийс “ обаче оповестиха, че няма да оставят по този начин нещата и са подготвени да се причислят към междупартийна група от лондонски общини и кмета на столицата Садик Хан за внасяне на правосъдно несъгласие против третата писта на „ Хийтроу “. А от „ Приятели на Земята “ обявиха, че „ депутатите, подкрепили тази убийствена за климата писта, ще бъдат сурово съдени от историята “.

Продължителните диспути в Народното събрание бяха белязани от отсъствието на външния министър Борис Джонсън, който е на посещаване в Афганистан. Джонсън бе упрекнат в изменничество, защото е считан за един от най-големите съперници на разширението на летището, само че в този момент като член на кабинета съзнателно е избягнал вота.

Проектът е доста противоречив, тъй като въпреки и да планува най-малко 60 000 нови работни места и огромни доходи е в прорез с правила за отбрана на природата и не зачита мнението на локалните поданици.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР