Британските депутати отново заседават в Лондон, след като вчера Върховният

...
Британските депутати отново заседават в Лондон, след като вчера Върховният
Коментари Харесай

Борис Джонсън не се появи в британския парламент, който отново заседава

Британските депутати още веднъж заседават в Лондон, откакто през вчерашния ден Върховният съд анулира решението за разпускането им. С най-голямо неспокойствие се очакваше появяването на премиера Борис Джонсън, който редуцира визитата си в Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи кореспондентът на БНР в Лондон за Българска национална телевизия.

Първият ден след подновяването на работата на Народното събрание беше извънредно претрупан. За удължаването значително способстваха обичайните за сряда отговори на премиера на въпроси на депутати и защото Джонсън, преди малко завърнал се от Съединени американски щати, не беше в положение да се яви, неговото място беше заето от правния консултант на държавното управление Джефри Кокс.

Кокс разгласи, че въпреки да не е склонен с решението на Върховния съд, изцяло ще зачете волята му. Но когато беше притиснат от депутати да разкрие детайлности за дадения от него юридически съвет, Кокс мина в нахлуване, обвинявайки опозицията за парламентарната рецесия. Той упрекна депутатите, че не желаят предлаганите от премиера общи избори и по този метод заглушават гласа на народа.

Свикването на предварителни избори се счита за единствен вид на Борис Джонсън да не му се наложи да желае ново отсрочване на Брекзит и с идването на датата 31 октомври Обединеното кралство да излезе от Европейския съюз без договорка. Ето за какво опозицията не бърза с провеждането на избори, въпреки да твърди, че е изцяло подготвена. Същото важи и за настояването на избор на съмнение.

Друго е ситуацията, в случай че Джонсън подаде оставка. Тогава краткотрайното държавно управление може да анулира Брекзит и да се премине към избори. Премиерът обаче е надалеч от мисълта да подава оставка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР