Британските депутати отново заседават в Лондон след като Върховният съд

...
Британските депутати отново заседават в Лондон след като Върховният съд
Коментари Харесай

Британският парламент отново се събра на заседание

Британските депутати още веднъж заседават в Лондон откакто Върховният съд анулира решението за разпускането им. Очаква се по-късно довечера в Народното събрание да приказва и министър председателят Борис Джонсън.

От Лондон предава кореспондентът на БНР Веселин Паунов.

 © БГНЕС
Премиерът Борис Джонсън се завърна в Лондон от Ню Йорк прибързано, а Народното събрание стартира работа след противозаконното му разформироване, както постанови през вчерашния ден Върховния съд на страната.

Борис Джонсън ще направи изказване пред депутатите в Камарата на общините по-късно довечера. В негово неявяване с отговори на въпроси на депутати се зае правният консултант на държавното управление Джефри Кокс.

Той означи, че с разпускането на Народното събрание държавното управление е имало единствено положителни планове. Подобно на Борис Джонсън, той не е склонен с 11-те съдии, само че съобщи, че приема тяхното решение.

Последва обаче гневна офанзива на правния консултант към опозицията за по този начин създалата се парламентарна рецесия:
Джефри Кокс, основен прокурор на Англия: Този парламент е мъртъв парламент. Не би трябвало да заседава, няма моралното право да заседава. Те не желаят да чуят, господин ръководител. Те не желаят да чуят истината. Два пъти бяха помолени да оставят гласоподавателите да решат дали мястото им е тук, до момента в който блокират гласовете на 17 милиона и 400 хиляди души. Този парламент е срам.
Не са малко тези, които се чудят за какво в действителност след следващия пестник за Борис Джонсън опозицията не изиска избор на съмнение в премиера или пък предварителни избори.

Обяснението е, тъй като опозицията желае първо да бъде сигурна, че Джонсън няма да извади страната на 31 октомври от Европейски Съюз без договорка, а при съществуването на министър председател, който не се преценява със закона, всеки припрян ход може да бъде доста рисков.
 Британският парламент възобновява работа след решението на съда Британският парламент възобновява работа след решението на съда
Британският парламент възобновява работа през днешния ден, след историческото решение на съда, че Борис Джонсън нелегално е прекратил активността на Уестминстър за 5...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР