Британските депутати от Камарата на общините ще проведат гласуването на

...
Британските депутати от Камарата на общините ще проведат гласуването на
Коментари Харесай

Британският парламент ще гласува сделката Брекзит след седмица

Британските депутати от Камарата на общините ще проведат гласуването на договорката за Брекзит на 15 януари. Това оповестява Би Би Си, цитирайки държавни източници.

Парламентарните диспути по съглашението ще стартират още тази седмица като те ще се окажат основни за идния избор. Премиерът Тереза Мей прикани английските народни представители да гласоподават за договорката, контрактувана от нея с Европейски Съюз. Редица депутати от разнообразни опозиционни партии обаче към момента са срещу съглашението. От Либералните демократи, лейбъристите и Демократичната юнионистка партия бяха безапелационни, че ще гласоподават срещу договорката за Брекзит. Представители на Консервативната партия на Мей също са сериозно настроени. Именно поради заплахата от неналичието на поддръжка на договорката за Брекзит министър председателят отсрочи плануваното за 11 декември гласоподаване.

Сред най-големите компликации при вота ще се окаже казусът с така наречен бекстоп – или защитния механизъм, който планува английската провинция Северна Ирландия да остане част от състава на Митническия съюз на Европейски Съюз и общия европейски пазар за безкрайно време за отбягване на твърда граница с Ирландия, която е част от Европейски Съюз. През декември Мей изиска използването на мярката да бъде лимитирано за период от 12 месеца, само че европейските водачи отхвърлиха. Тя настоя и за спомагателни уточнения от Европейски Съюз, с цел да отговори на терзанията на английските депутатите. Премиерът добави, че ще потърси метод английския парламент да получи опцията да оказва по-голямо въздействие върху метода на договаряне на бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март. Ако депутатите в Народното събрание не одобрят подписаното съглашение за Брекзит, най-вероятно ще се стигне до тежък бракоразвод с Бюксел. Брекзит без договорка е най-лошият, само че най-възможният вид при положение, че английският парламент не гласоподава за контрактуваното съглашение.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР