Британските депутати официално подкрепиха предложението на премиера Борис Джонсън за

...
Британските депутати официално подкрепиха предложението на премиера Борис Джонсън за
Коментари Харесай

Британският парламент подкрепи съкращаването на чуждестранната помощ

Британските депутати публично поддържаха предлагането на премиера Борис Джонсън за редуциране на задграничната помощ макар протеста на някои консерватори, в това число някогашния министър-председател Тереза Мей, написа европейската редакция на Politico. 

Парламентарното болшинство на английския министър председател от 80 беше понижено на 35, защото 333 депутати гласоподаваха „ за “, а 298 се опълчиха на стъпката за понижаване на разноските за развиване в чужбина от 0,7% от националния приход на 0,5%. 

Двадесет и четири консерватори гласоподаваха против държавното управление, в това число Мей, някогашният секретар по интернационално развиване Андрю Мичъл, ръководителят на комисията по защита Тобиас Елууд, някогашният министър на кабинета Джереми Хънт и Том Тугендхат, ръководител на комисията по външни работи. 

Финансирането за задгранична помощ беше понижено при започване на годината без смяна в законодателството, откакто Джонсън съобщи, че ходът е позволен според настоящия закон, който разрешава краткотрайно да се пропусне задачата при изключителни условия. 

Правителството обаче беше грубо подложено на критика, в това число от ръководителя на Камарата на общините Линдзи Хойл, тъй като не предлага на депутатите късмет да ратифицират новата квота за разноски. 

Нивото от 0,5% значи, че тази година ще бъдат изразходвани 10 милиарда лири за помощ, към 4 милиарда лири по-малко, в сравнение с в случай че първичният ангажимент е бил спазен. 

Неправителствени организации реагираха с смут на новината. Ромили Грийнхил, английски шеф на акцията ONE, сподели: „ Днешният резултат е излишно оттегляне от международната сцена, наложено от Министерството на финансите, тъкмо сега, в който Англия би трябвало да покаже водачество. “ 

Тим Уейнрайт от WaterAid предвижда, че съкращението ще коства „ стотици хиляди човешки животи “. А някогашният министър председател на консерваторите Джон Мейджър сподели, че държавното управление на Джонсън „ би трябвало да се срами от своето решение “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР