Британските депутати изпратиха с бурни аплодисменти един от най-колоритните личности

...
Британските депутати изпратиха с бурни аплодисменти един от най-колоритните личности
Коментари Харесай

Ексцентричният Джон Бъркоу напусна британския парламент

Британските депутати изпратиха с бурни овации един от най-колоритните персони измежду тях - Джон Бъркоу. Ексцентричният ръководител на Камарата на общините през вчерашния ден управлява за последно съвещание на долната камара на английския парламент.
Неговите апели към ред го направиха прочут надалеч оттатък рамките на Уестминстърския замък. Както беше заречен, Джон Бъркоу зае в четвъртък за финален път председателското място в Камарата на общините. Причината е, че след броени дни английският парламент ще бъде разхлабен, а на 12 декември гласоподавателите ще гласоподават предварително за нов. На последното съвещание, ръководено от Джон Бъркоу, сътрудниците му засвидетелстваха уважението си.

Джон Бъркоу става ръководител на Камарата на общините през юни 2009. Едва на 46 тогава, той е най-младият, който заема влиятелния пост. През годините той изоставя обичайна перука. През 2017 разрешава на депутатите да не носят вратовръзка. Самият той ще остане в историята освен с шарените си вратовръзки, само че и като индивидът, на който се пада да управлява безкрайните диспути за Брекзит. Той вкара редица новости, като разреши да вземем за пример на повече депутати да се изричат и като позволи по-дълги въпроси към министър-председателя. Самият Бъркоу благодари на сътрудниците си, както и на брачната половинка и децата си, на които сигурно ще може да отделя повече време.

„ Вие модернизирахте, разширихте достъпа, грижихте се за потребностите на по-слабите, грижехте се толкоз надълбоко за правата на редовите членове и направихте повече от всеки различен след Стивън Хокинг, с цел да разтеглите времето по времето на тази сесия. Господин ръководител, сигурен съм, че цялата Камара ще се причисли към мен и ще ви благодари. Надявам се, че по време на пенсионирането ви, ще се наслаждавате на успокоителните лекарства, които толкоз постоянно предписвахте на всички нас”, разяснява Борис Джонсън, представен от Нова тв.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР