Британските депутати гласуваха отлагане на Брекзит и отхвърлиха предложението на

...
Британските депутати гласуваха отлагане на Брекзит и отхвърлиха предложението на
Коментари Харесай

Двойно поражение за Джонсън - за Брекзит и за предсрочните избори


Британските депутати гласоподаваха отсрочване на Брекзит и отхвърлиха предлагането на премиера за предварителни избори в средата на октомври. Това ще принуди Борис Джонсън да изиска от Европейски Съюз закъснение на Брекзит до 31.01.2020. Премиерът настоя, че в този момент би трябвало да има общи избори.

Но неговото предпочитание за осъществяване на предварителни избори на 15 октомври се провали заради липса на поддръжка от страна на опозицията. Предложението на премиера за предварителни избори не съумя да реализира нужното болшинство от две трети, заяви Би Би Си, представена от БГНЕС.

Така министър председателят Борис Джонсън се сблъска с двойно проваляне в Камарата, откакто депутатите отхвърлиха и предлагането му за общи избори.

Законопроектът, който се стреми да предотврати излизане на Англия от Европейски Съюз на 31 октомври мина през Камарата на общините и в този момент следва да бъде прегледан от Камарата на лордовете.

Как английските вестници отразиха този значим ден в Народното събрание:

„ Дейли мирър “ употребява своята първа страница, с цел да разгласи господин Джонсън за „ най-лошия министър председател на Англия “.

Образът на това, което вестникът назовава „ надут” господин Джонсън, гледащ надолу, запълва първа страница. Тереза Мей се усмихва от вмъкната фотография.

По-анимирана фотография на премиера запълва заглавната страница на „ Дейли експрес “. “Борис приканва „ властта на хората “ към избори “ е заглавието.

Вестникът цитира Джонсън, който дефинира като “извънреден акт на малодушие” решението на Джеръми Корбин да не поддържа общи избори, до момента в който законопроектът, предопределен да помогне за попречване на Брекзит без договорка, не бъде признат.

Първите страници на „ Дейли мейл “ и „ Сън “ се концентрират върху определението на Борис Джонсън, който назова Джеръми Корбин „ пиле “ /страхливец – бел. ред/, поради отхвърли му да поддържа общите избори.

„ Сън “ стига до наслагване на лицето на водача на лейбъристите върху пиле, дружно със заглавието „ Това ли е най-опасното пиле във Англия? “.

Междувременно „ Дейли телеграф “ избира заглавието „ Лицемерът “ Корбин отхвърля изборите, с цел да прекъсне задънената улица “.

Първите страници на „ Гардиън “ и „ Файненшъл таймс “ оповестяват, че министър председателят е притиснат в ъгъла от депутатите след загубата в Камарата на представителите през вчерашния ден
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР