Британските бизнес среди изразиха днес частично облекчение от отлагането на

...
Британските бизнес среди изразиха днес частично облекчение от отлагането на
Коментари Харесай

Британският бизнес е само наполовина успокоен от отлагането на Брекзит

Британските бизнес среди показаха през днешния ден отчасти облекчение от отлагането на Брекзит, което разрешава да се избегне неизбежността на овакантяване на Европейски Съюз без съглашение, съобщи " Франс прес ". Те са обезпокоени на първо място от продължаващата нездравословна за покупко-продажбите им неустановеност.

" Това отсрочване значи, че бе избегната непосредствена заплаха от икономическа рецесия, само че то би трябвало да означи ново начало ", написа в " Туитър " генералният шеф на мощната Конфедерация на английската индустрия (КБП - CBI) Каролин Феърбеърн.

Отлагането на Брекзит до 31 октомври, за което се споразумяха тази нощ Англия и Европейски Съюз, краткотрайно поставя завършек на заплахата от излизане без съглашение. Това бе един сюжет, от който се бояха бизнес средите и който би могъл да докара до тежък стопански потрес.

Облекчението е напълно разбираемо, защото последният период за Брекзит бе избран за на следващия ден, 12 април, в случай че министър председателят на Англия Тереза Мей не успееше да убеди Народното събрание да утвърди съглашението за Брекзит. Това щеше да изложи страната на неочакван бракоразвод.

" За положителното на работните места и на хората в страната всички политици би трябвало да употребяват този интервал по най-хубавия метод. Необходимо е откровено съдействие сред хората с противоположни гледни точки, с цел да се постави завършек на този безпорядък ", съгласно Феърбеърн.

Периодът на неустановеност пречи на икономическата интензивност, подхранва предпазливостта на семействата и на многочислените компании, които отсрочват решенията си за вложения заради липса на изясненост за бъдещите връзки сред Брюксел и Лондон. Редица компании усилиха запасите си, с цел да се предпазят от разстройства в комерсиалния продан, а огромни интернационалните компании слагат под въпрос оставането си в страната. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (563)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР