Британскиият военноморски флот съобщи, че през последните дни се е

...
Британскиият военноморски флот съобщи, че през последните дни се е
Коментари Харесай

Британските ВМС изведоха от Ламанша 7 руски военни кораба

Британскиият военноморски флот заяви, че през последните дни се е наложило да изведе от Ламанша 7 съветски военни кораба, нарушили английското морско пространство, съобщи Би Би Си.

От английските Военноморски сили означават " извънредно високата интензивност " на съветския боен флот.

В публично известие се споделя, че група от девет английски кораба, измежду които четири фрегати и няколко патрулни катера, с присъединяване на хеликоптери, е извела съветските кораби.

Капитанът на патрулния кораб HMS Tyne лейтенант Ник Уорд разяснява, че флотът е трябвало да реагира на фона на огромната си натовареност поради епидемията от ковид - английските военни моряци вземат участие в екипирането на лечебните заведения с нужното съоръжение за битка със болестта.

" Докато въоръжените сили оказват помощ на националната здравна система да избавя животи във Англия, е доста значимо флотът да не не помни за главните си функционалности, които ние постоянно сме изпълнявали за сигурността на страната ", акцентира лейтенант Уорд.

Руската военна група е включвала два корвета, два огромни десантни кораби и фрегати. Един от хеликоптерите на английските Военновъздушни сили е прелетял няколко пъти над съветските кораби. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР