Британски военни ще разрушат дома на бившия руски шпионин Сергей

...
Британски военни ще разрушат дома на бившия руски шпионин Сергей
Коментари Харесай

Разрушават дома на Сергей Скрипал в Солсбъри

Британски военни ще разрушат дома на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал в Солсбъри. 
 Пострадалият при отравянето на Скрипал служител на реда: Заради Новичок загубихме дома си и всичките си движимости  Вторият упрекнат за отравянето на Скрипал е боен доктор от ГРУ  Медии потвърдиха, че един от упрекнатите за отравянето на Скрипал е полковник от съветското разузнаване
10 месеца след отравянето с нервнопаралитично вещество ще бъде съборен покривът на къщата на Скрипал. Обеззаразяването на къщата на улица " Кристи Милър Роуд " е започнало от деня на отравянето на някогашния разузнавач и щерка му Юлия през март предходната година. 

Двамата бяха открити в безсъзнание на скамейка в центъра на Солсбъри на 4 март предходната година. Според английските управляващи те са отровени с нервнопаралитичното вещество " Новичок ". Лондон упрекна Русия за отравянето, а Москва отхвърли обвиняванията. 

Според полицията първият контакт с отровното вещество евентуално е станал тъкмо в дома на Скрипал - то е било нанесено върху бравата на входната врата. Там е открита най-голяма централизация на веществото. 

След допир с веществото в къщата на Скрипал пострада и служителят на реда Ник Бейли. 

Плановете в този момент са да бъде съборен покривът на къщата, а през идващите 4 месеца да бъде разрушена къщата, която ще бъде сложена навътре в изолирана конструкция.

Предстои да бъде обеззаразено и жилището в Еймсбъри на 45-годишния Чарли Роули и партньорката му Доун Стърджес, които се отровиха с бойното отровно вещество няколко месеца след нападението против Скрипал. Предполага се, че те са попаднали на шишенцето от одеколон, с което е била напръскана входната врата на Сергей Скрипал. Роули оцеля след отравянето, само че Доун Стърджес, която е получила по-голяма доза от веществото, умря в болничното заведение. 

Здравните управляващи твърдят, че рискът за популацията на двата града се прави оценка като невисок. 

" Ние сме длъжни да удостоверим, че местата, където са станали случаите от 2018 година, са изцяло обеззаразени и да бъдат върнати към обикновено прилагане допустимо най-скоро ", изясни шефът на департамента по публично здраве в Уилтшър. 

Веднага след отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия военни експерти обеззаразиха няколко места в Солсбъри, където са били потърпевшите, преди да бъдат открити в безсъзнание. Сред тях са ресторант и пъб в центъра на града, както и незабавният център, в който са откарани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР