Британски учени за рекордно кратък срок са създали експериментална ваксина

...
Британски учени за рекордно кратък срок са създали експериментална ваксина
Коментари Харесай

Британски медици създадоха образец на ваксина срещу коронавируса за 14 дни

Британски учени за рекордно къс период са основали пробна ваксина против ковид от нов вид, оповестява телевизионният канал Скай нюз. Специалистите са подготвени за провеждането на опити с животни, а през лятото ще може да бъдат направени и тествания с хора.

" При потреблението на общоприети подходи, изминават минимум две или три години досега на клиничните проби. Ние съкратихме тези периоди и успяхме да създадем пример на имунизацията в лабораторни условия за 14 дни ", съобщи пред медията професорът от лондонския " Импириъл колидж " Робин Шеток. По неговите думи екипипът му е осъществил значителен пробив.

Изследователят посочи, че поради нуждата от нескончаем цикъл на тествания, препаратът, даже и да се окаже сполучлив, няма да бъде подготвен задоволително рано, с цел да може да се оправи с разразилата се зараза от новия ковид 2019-nCov. Но приложението му няма да е закъсняло, в случай че стартира пандемия и вирусът се популяризира по целия свят. Ученият допуска, че до лятото болестта ще спадне, както става с грипа. Но не е изключена вероятността от втора вълна на епидемията в световен мащаб. Тогава ще е доста значимо да имаме разполагаем настояща ваксина.

Освен във Англия, проучвания за правене на нова ваксина против упоменатия ковид се водят в Австралия, Китай, Съединени американски щати и в други страни от Европа и света, напомня организацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР