Британски учени установиха наличието на скрити белодробни аномалии при пациенти

...
Британски учени установиха наличието на скрити белодробни аномалии при пациенти
Коментари Харесай

Учени установиха скрити белодробни аномалии при пациенти с постковид синдром

Британски учени откриха съществуването на скрити белодробни аномалии при пациенти с постковиден синдром, заяви в. " Гардиън ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30308
Това може са бъде евентуално пояснение за какво някои хора изпитват зной дълго време след първичната зараза с новия ковид.

Резултатите са от пилотно изследване на експерти от Оксфордския университет, като в него са взели участие 36 пациенти.

Данните дават съображение да се счита, че COVID-19 може да предизвиква микроскопично увреждане на белите дробове, което обаче не се открива при нормалните прегледи.

Задухът е признак при огромна част от пациентите с дълъг COVID-19. Не е ясно обаче дали той е обвързван с други фактори като измененията в метода на дишане, умората или нещо по-съществено.

Доктор Емили Фрейзър, съветник в Оксфордската университетска болница и съавтор на проучването акцентира, че откритията са първото доказателство, че главното здраве на белите дробове може да бъде нарушено.

" Изследването за първи път демонстрира белодробни аномалии (при хора с постковиден синдром..., само че неустановени при други проби ", отбелязва тя. " Това допуска, че вирусът предизвиква някакъв тип устойчива особеност в микроструктурата на белите дробове ".

Учените споделят, че ще бъдат нужни още проучвания, с цел да се откри по какъв метод тези патологии са свързани със задуха. Те възнамеряват да включат към 400 доброволци в прочуванията.

Според последните статистически данни 1,3 милиона души във Англия страдат от постковиден синдром, като при повече от 500 хиляди от тях последствията от преболедуването не престават повече от година след първичната зараза.

Заключенията от проучването на учените от Оксфордския университет са оповестени в електронната библиотека medRxiv, добавя Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30308  Броят на тежко болните с COVID-19 пациенти в Израел надвиши 1000 Броят на тежко болните с COVID-19 пациенти в Израел надвиши 1000  Англия стартира имунизация против ковид на уязвими деца от 5 до 11 години Англия стартира имунизация против ковид на уязвими деца от 5 до 11 години  Временни ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 вкарват в Монтана и Вършец Временни ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 вкарват в Монтана и Вършец
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР