Британски учени установиха, че оптималното работно време за психичното здраве

...
Британски учени установиха, че оптималното работно време за психичното здраве
Коментари Харесай

Трябва да работим по 8 часа седмично, за да сме психично здрави

Британски учени откриха, че оптималното работно време за психологичното здраве е осем часа седмично. При такова работно време психологичните проблеми понижават с 30%. Няма обаче данни психологичното здраве да се усъвършенства при повече часове работа седмично.
Изследването е осъществено от социолози от университетите в Кеймбридж и Салфорд поради опасенията, че автоматизираните технологии могат да наложат всеобщо редуциране на работното време, написа в. „ Индипендънт”, представен от Българска телеграфна агенция.
Българската работна седмица – една от най-дългите в Европейски Съюз Това сочат последните данни на Евростат
Те са употребявали данни за повече от 70 000 британци, събирани от 2009 година до 2018 година, с цел да проучват по какъв начин смяната в работното време се отразява на психологичното здраве.
Установено е, че безработицата постоянно се отразява зле освен на публичното състояние, само че и на самочувствието. Сега към този момент учените имат концепция какъв брой платена работа е нужна, с цел да бъдат реализирани психосоциалните резултати. Така се оказва, че тя изобщо не е доста - единствено осем часа на седмица.
„ Афис”: Българите са срещу увеличението на часовете за ексклузивен труд Повечето от интервюираните не утвърждават контракти, при които служащият е на повикване
Развиването на изкуствения разсъдък и роботиката провокират доста опасения, че безработицата ще се усили. Според социолозите решението е да бъдат преосмислени сегашните правила за цялостно работно време и часовете да бъдат преразпределени по този начин, че всеки да се облагодетелства от работата, даже и това да значи доста по-кратко работно време.
Специалистите оферират и други варианти - да се работи единствено по два часа дневно или годишната отпуска да бъде увеличена на няколко месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР