Британски учени установиха, че оптималното работно време за психичното здраве

...
Британски учени установиха, че оптималното работно време за психичното здраве
Коментари Харесай

8 часа седмично - оптималното работно време за психичното здраве

Британски учени откриха, че оптималното работно време за психологичното здраве е осем часа седмично, заяви в. "Индипендънт ".

При такова работно време психологичните проблеми понижават с 30 % спрямо безработицата или гледането на деца. Данни психологичното здраве да се усъвършенства при повече работни часове през седмицата, няма.

Изследването е осъществено от социолози от университетите в Кеймбридж и Салфорд поради опасенията, че автоматизираните технологии могат да наложат всеобщо редуциране на работното време. Те са употребявали данни за повече от 70 000 британци, събирани от 2009 година до 2018 година, с цел да проучват по какъв начин смяната в работното време се отразява на психологичното здраве и задоволството от живота.

"Имаме насоки по какъв начин да дозираме всичко - от вит. С до продължителността на съня, с цел да се усещаме по-добре, само че за първи път се слага въпросът за платената работа " - сподели един от създателите на проучването доктор Брендън Бърчел от Кембриджския университет.

"Знаем, че безработицата постоянно е пагубна за благоденствието и се отразява зле освен на публичното състояние, само че и на самочувствието, потреблението на времето и възприятието за обща цел. Сега към този момент имаме концепция какъв брой платена работа е нужна, с цел да бъдат реализирани психосоциалните резултати - и тя изобщо не е доста ".

Развиването на изкуственият разсъдък и роботиката провокират доста опасения, че безработицата ще се усили. Според социолозите решението е да бъдат преосмислени сегашните правила за цялостно работно време и часовете да бъдат преразпределени по този начин, че всеки да се облагодетелства от работата, даже и това да значи доста по-кратко работно време.

Специалистите оферират и други варианти, като петдневни уикенди, да се работи единствено по два часа дневно или годишната отпуска да бъде увеличена на няколко месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР