Британски учени смятат, че пълната или частична загуба на обоняние

...
Британски учени смятат, че пълната или частична загуба на обоняние
Коментари Харесай

Британски учени: Ако загубите обонянието си, може би сте заразени с коронавирус

Британски учени считат, че цялостната или частична загуба на подушване може да е още един от признаците на ковид, оповестява " Спутник ".

Това би улеснило диагностицирането на COVID-19 даже при инфектирани, при които не се демонстрират други признаци.

Загубата на подушване - частична (аносмия) или цялостна (хипосмия), e различен признак, който съгласно английските учени би трябвало да бъде взет под внимание при диагностиката на инфектираните с вируса.

Изследване на Британската асоциация по оториноларингология сочи, че има доказателства, че забележителен брой от инфектираните в Китай, Южна Корея и Италия са изгубили изцяло или отчасти обонянието си.

Учените твърдят, че от ден на ден пациенти с ковид страдат от загуба на подушване - в Германия двама от всеки трима инфектирани демонстрират този признак.

Засега учените изследват по-задълбочено тази симптоматика. Те предлагат като най-хубав метод за прекъсване на разпространяването на COVID-19 хората, които изгубят отчасти или изцяло обонянието си, да се подложат на 7-дневна самоизолация. По този метод броят на инфектираните би намалял, защото в множеството случаи вирусът се придвижва точно от хора, които не демонстрират никакви признаци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР